Nicuşor Dan: Vechile partide au furat până şi cerneala din stiloul cu care trebuia să ne scriem istoria

Am decis să ne implicăm activ în viaţa ţării noastre pentru că în joc este viitorul României, un viitor pe care l-ar fi avut deja, dacă partidele care au condus-o până acum n-ar fi irosit 27 ani, a declarat liderul USR Nicuşor Dan.
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Partidele care au condus România 27de ani au furat până şi cerneala din stiloul cu care trebuia să ne scriem istoria, a declarat joi, de Ziua Naţională, preşedintele Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan.

"Acum 100 de ani, străbunicii nostri au decis să nu mai stea deoparte. Au decis să rişte şi să intre într-o luptă care i-ar fi putut aduce pe toţi românii împreună. Şi care ne-ar fi putut da o ţara nu doar mai mare, ci şi mai bună. Au riscat şi - în cele din urmă - au izbândit. Să nu uitam deci: Romania a fost făcută de oamenii care nu au mai vrut sa stea deoparte.

Un secol mai târziu, si noi am decis să nu mai stăm deoparte. Am decis să ne implicăm activ în viaţa ţării noastre. Pentru că şi acum, ca şi atunci, este în joc viitorul Romaniei. Un viitor pe care l-ar fi avut deja, dacă partidele care au condus-o până acum n-ar fi irosit 27 ani. Şi dacă n-ar fi furat până şi cerneala din stiloul cu care trebuia să ne scriem istoria", a precizat Nicuşor Dan.

Potrivit preşedintelui USR, în 2016, la fel ca şi acum o sută de ani, România are mare nevoie de oamenii care nu mai vor sa stea deoparte.

"Din fericire, pe zi ce trece, suntem din ce în ce mai mulţi. Ca şi străbunicii nostri, şi noi vom izbândi. Pentru că nu-i vom mai lăsa să ne dezbine ca să ne conducă. Ne vom uni şi vom face acea ţară mai bună. Astăzi este 1 Decembrie, Ziua Unirii. Să ne bucurăm de ea. Şi să nu uităm niciodata ce înseamnă", a adăugat Nicuşor Dan.