Nicuşor Dan, fondatorul USR, votează PNL pe 6 decembrie: PSD trebuie trimis în opoziţie şi liberalii o pot face

Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Screenshot)

Noul primar general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că PSD trebuie obligatoriu trimis în opoziţie pentru tot răul pe care l-a făcut ţării şi că, pentru atingerea acestui obiectiv, opţiunea sa pentru votul de duminică este PNL, prezentând mai multe argumente prin care îşi justifică poziţia.

“Alegem pentru patru ani un Guvern care va fi în legătură şi cu autorităţile locale şi cu Preşedintele României. Alegerile sunt importante pentru că România are în momentul ăsta o uriaşă oportunitate de dezvoltare, 80 de miliarde de euro bani europeni, o oportunitate pe care nu avem voie să o ratăm. Consider important să mă exprim şi pe subiectul acesta şi pentru că mulţi oameni m-au învestit cu încrederea lor.

Consider obligatoriu să trimitem PSD în opoziţie după tot răul pe care l-a făcut şi României şi Bucureştiului şi pentru aceasta trebuie să ieşim duminică în număr mare la vot, opţiunea mea pentru votul de duminică este Partidul Naţional Liberal. Consider că un Guvern PNL puternic este cea mai bună variantă pe care o are România în acest moment”, a precizat Nicuşor Dan.

De asemenea, edilul Bucureştiului a afirmat că, deşi este fondatorul USR, consideră cu toată onestitatea că PNL reprezintă în acest moment cea mai bună variantă pentru România.

Argumentele prezentate de Nicuşor Dan pentru alegerea PNL sunt următoarele:

- PNL are cel mai solid program de guvernare, program care are o componentă de dezvoltare şi implicit de bunăstare. Avem de absorbit în viteză aceşti bani şi nu avem timp pentru experimente, nu ne permitem.

- PNL este partidul care a negociat această finanţare europeană şi este partidul care a definit mecanismele de implementare.

- PNL are cea mai bună variantă de Prim-Ministru, pe Ludovic Orban. Este o persoană pe care am cunoscut-o în aceste luni şi pot să spun despre el că este o persoană de încredere, o persoană care îşi ţine cuvântul, o persoană care este loială oamenilor, o persoană cu viziune şi cu anvergură, este cineva care vede mizele mari şi mai are o calitate, pe care puţini oameni politici o au, este preocupat de soluţia la probleme şi nu de beneficiul de imagine pe care îl obţine rezolvând acea problemă. În felul acesta, PNL-ul, sub conducerea lui Ludovic Orban, a reuşit şi a dovedit că are maturitatea să se sacrifice pentru mize mai înalte, aşa cum a făcut-o când a preluat guvernarea, aşa cum a făcut-o în alegerile locale din Bucureşti când s-a subordonat total scopului de a scoate PSD-ul din administraţia din Capitală.

- PNL-ul are o relaţie corectă, deja funcţională, cu preşedintele României. PNL-ul are o relaţie corectă, deja funcţională, cu mine, ca primar al Bucureştiului. În doar o lună am reuşit să rezolvăm probleme care ţin de sănătate, de termoficare, de finanţare, de mediu şi sunt convins că în patru ani putem face mult mai multe lucruri bune pentru Bucureşti.

- PNL-ul este partidul care poate să bată PSD-ul la alegerile parlamentare, aşa cum a făcut-o la alegerile locale.

Totodată, Nicuşor Dan a declarat că, în acest moment, instituţia pe care o conduce este in procesul de a scoate “caracatiţa PSD” existentă în interiorul ei, adăugând că nu ar dori ca aceasta “să-şi regăsească imunitatea în Parlament sau în Guvern”.

“Vreau să fac o remarcă, înainte de a încheia, nu spun nicidecum că, clasa politică este minunată, nicidecum. Nivelul clasei politice este cel pe care îl ştim cu toţii, al întregii clase politice. Spun, însă, un lucru de foarte mult bun simţ, avem duminică nişte alegeri importante, în urma acestor alegeri avem o uriaşă oportunitate de dezvoltare şi de bunăstare şi în momentul acesta, partidul care este cel mai pregătit să fructifice această oportunitate este PNL-ul. Închei invitând bucureştenii şi românii să iasă duminică la vot, să voteze pentru dezvoltarea României şi pentru noul Bucureşti”, a conchis Nicuşor Dan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne