Nicuşor Dan, despre eşecul Alianţei Dreapta Unită la Sectoarele 1 şi 2: A fost o eroare care s-a făcut

Nicuşor Dan (Facebook/NicusorDan.ro)
Andrei Popescu
11.06.2024

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, care a obţinut duminică un nou mandat în această funcţie, a declarat, luni seara, la B1 TV, că omologii săi candidaţi la Sectoarele 1 şi 2, Clotilde Armand şi Radu Mihaiu, nu au avut succesul său din cauză că Alianţa Dreapta Unită a făcut greşeala de a nu coopta şi REPER.

“A fost o eroare care s-a făcut, în opinia mea, că nu a fost adus şi REPER-ul în alianţă, pentru că eu cred că şi la Sectorul 1 şi 2… Nu am date, dar cred că cu voturile pe care ADU le-a pierdut pe candidaţii REPER, situaţia ar fi putut să stea altfel”, a precizat Nicuşor Dan, care a candidat pentru Primăria Capitalei ca independent, dar cu sprijinul Alianţei Dreapta Unită şi al REPER.

De asemenea, edilul în funcţie a ţinut să le mulţumească celor care l-au votat duminică, adăugând că niciunul dintre contracandidaţii săi nu a avut pregătirea sa pentru această bătălie electorală:

“Adevărul e că nu am avut o pregătire a unui opozant în aceşti 3 ani şi jumătate. (…) N-am avut un contracandidat care să fie pregătit cu informaţii tehnice şi atunci s-au trezit partidele aproape de alegeri cu obligaţia de a face o campanie fără să aibă date. Şi atunci au apelat la metafore. Numai că la bucureşteni nu merge cu din astea, cu 25 de bărcuţe, cu… Evident, m-a ajutat contextul.

A fost acel sondaj care mă dădea la egalitate, chiar a fost un sondaj pe bune, cu Piedone 40, eu 39 şi Cârstoiu 10 sau ceva de genul ăsta. Când era asta cu Piedone, mi s-a părut clar că am prima şansă, pentru că avem un public al nostru care se mobilizează mai mult, mă aşteptam ca Piedone să mai scadă puţin. După ce s-a retras Cârstoiu şi au apărut cei doi candidaţi de la partide, lucrurile au devenit şi mai în favoarea mea. Dar mereu depinzi de oamenii care să dorească să vină la vot”.

Reamintim, în acest context, că Clotilde Armand, primarul în funcţie al Sectorului 1, a anunţat marţi că a depus o cerere de renumărare a voturilor şi că a sesizat autorităţile privind tentativele de fraudă de la mai multe secţii de votare. Solicitarea edilului are loc în condiţiile în care datele parţiale prezentate în această dimineaţă de AEP îl dau câştigător pe George Tuţă (PSD-PNL) în cursa pentru Primăria acestui sector.

“Am depus cerere de renumărare a voturilor. Am sesizat autorităţile privind tentativele de fraudă de la mai multe secţii de votare. Vă reamintesc pentru toţi cei care aţi auzit declaraţii publice ale mai multor politicieni să nu mergeţi după fentă fiindcă s-au numărat oficial până azi doar 40 de secţii din totalul de 166. Diferenţa de voturi pe numărătoare paralelă a partidelor este foarte, foarte mică şi de aceea s-au grăbit unii din PNL şi PSD să arunce public cu mesaje false că au câştigat”, a scris Armand pe pagina sa de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor