Nicuşor Dan, despre dosarul invocat de AUR: Acum 4 ani vreo 10 pesedişti mi-au făcut plângere pentru şantaj, acum 8 ani a fost cu Soros

Nicuşor Dan (Facebook/NicusorDan.ro)
Andrei Pricopie
19.05.2024

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a vorbit, la postul B1 TV, despre dosarul penal deschis de DNA pe care l-a invocat contracandidatul său de la AUR.

"Două lucruri pot să vă spun. E ceva ce se întâmplă o dată la patru ani. Acum patru ani, la fel, vreo 10 parlamentari PSD mi-au făcut o plângere, tot aşa, la DNA, dacă nu mă înşel, că şantajez, nu ştiu ce mai fac, acum opt ani a fost cu Soros, care mi-a dat o bursă de 400 de dolari şi în felul ăsta mă influenţează. Oricine face împotriva oricui o plângere la un Parchet, de exemplu, eu dacă vă fac dumneavoastră o plângere, spunând că mi-aţi furat maşina, Parchetul, dacă plângerea aia nu e informă, e semnată, are date de identificate, e obligat să deschidă o cercetare penală. Asta s-a întâmplat, nu e absolut nimic în neregulă cu asta", a explicat Nicuşor Dan.

Edilul a subliniat că deschiderea dosarului este o chestiune absolut formală.

"Acolo unde lucrurile nu sunt formale, când urmărirea penală începe împotriva persoanei, şi nu, aşa cum se spune, in rem, sau următorul pas, când se pune în mişcare urmărirea penală, sau următorul pas, când se trimite în judecată, dar noi suntem doar la o chestiune formală. Cineva a făcut o plângere şi DNA, în baza acestei plângeri, a deschis un dosar penal. Asta e tot", a adăugat Nicuşor Dan.

Ce spune DNA

"La solicitarea mass media şi în referire la informaţiile vehiculate în spaţiul public privind pe unul dintre candidaţii la Primăria Capitalei, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să precizeze că în dosarul respectiv nu este dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de nicio persoană.

Pe această cale atragem atenţia asupra echilibrului în discursul public pentru a se evita transmiterea unor informaţii de natură a crea aparenţa desfăşurării activităţii DNA altfel decât în cadru legal, în mod echidistant şi imparţial.

Consecventă practicii de comunicare care răspunde interesului major al opiniei publice, DNA va transmite public, în condiţiile legii, orice informaţie privind activitatea instituţiei."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor