Nicuşor Dan, demers oficial contra betonării a zeci de hectare de spaţiu verde şi construirea de blocuri între case

Nicusor Dan
Nicusor Dan (Epoch Times România)

Nicuşor Dan cere Consiliului General suspendarea pentru 2 ani a Planurilor Urbanistice Coordonatoare ale Sectoarelor 2, 3, 4, 5 şi 6, care permit betonarea a zeci de hectare de spaţiu verde şi construirea de blocuri între case, relatează Hotnews, care citează proiecte ce se află pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General de pe 26 februarie.

Pentru Sectorul 1 un astfel de document nu a fost aprobat. Documentaţiile, aprobate de majoritatea PSD-ALDE din Consiliul General sub administraţia Firea, permit betonarea a zeci de ha de spaţiu verde şi construirea unor blocuri între case.

PUZ-ul Sectorului 3 a fost anulat recent în instanţă de cetăţeni, dar decizia poate fi atacată cu recurs.

PUZ-ul Sectorului 6 a fost anulat anul trecut în prima instanţă, tot la cererea cetăţenilor, dar primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, şi APM au făcut recurs. Pentru restul există plângeri prealabile pentru anulare.

Dacă va fi aprobată, suspendarea PUZ-urilor începe de pe 5 martie, pentru 24 de luni. Pe perioada de suspendare, certificatele de urbanism şi autorizaţiile de construire / desfiinţare emise de Primarul Municipiului Bucureşti şi de primarii sectoarelor Municipiului Bucureşti vor respecta prevederile documentaţiilor de urbanism anterioare.

Prevederile de suspendare se aplică inclusiv certificatelor de urbanism şi autorizaţiilor de construire / desfiinţare aflate în curs de emitere la data intrării în vigoare a hotărârilor, prevăd proiectele de hotărâre.

Articolul integral aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne