Nicuşor Dan anunţă ruperea contractului Primăriei cu o altă Companie municipală înfiinţată de Firea - "Parcuri şi Grădini"

Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Facebook)

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat faptul că a avut o întâlnire cu reprezentanţii angajaţilor Companiei Municipale Parcuri şi Grădini despre care afirmă că, în urma unor dezinformări, credeau că nu îşi vor primi salariile pentru perioada cât va mai funcţiona Compania.

Totodată, edilul Capitalei precizează că „aceste companii municipale vor fi desfiinţate şi nu este bine ca oamenii să se mai lase amăgiţi că vom reveni asupra acestei decizii”.

„I-am încurajat, aşa cum am spus de mai multe ori, să se înscrie la concursurile pe care ALPAB le va organiza, pentru a se angaja acolo unde vor trece aceste servicii după desfiinţarea companiei. De altfel, pentru a nu mai exista o stare de tensiune şi dezinformare, am decis ca în prima şedinţă a Consiliului General al Municipiului Bucureşti să retragem delegarea acestor servicii ale Primăriei către companie”, a adăugat Dan.

Edilul precizează „pentru cine nu este la curent cu risipa care s-a făcut de către fostă administraţie”, că serviciile Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement au fost transferate în anul 2018 către 3 companii municipale: Compania Parcuri şi Grădini, Compania Întreţinerea Arborilor şi Spaţiului Verde şi Compania Agrement Bucureşti, iar „rezultatul acestor delegări a fost creşterea cheltuielilor Primăriei Capitalei cu 30%”.

Precizăm că declaraţiile lui Nicuşor Dan vin în contextul în care Violeta Alexandru, preşedintele PNL Bucureşti, a anunţat duminică, într-o conferinţă de presă, faptul că dintre cele 20 de companii municipale, doar patru vor rămâne, respectiv cele înfiinţate legal. Alexandru a adăugat că cea mai mare parte a acestor companii municipale ajunseseră „nişte locuri în care îşi găseau venituri suplimentare tot felul de persoane apropiate PSD, şefi care nu făceau nimic, care nu se duceau la serviciu, care nu aduceau activitate şi profit pentru aceste companii”.

„Erau locuri în care clienţi ai PSD îşi găseau suplimentate veniturile”, a afirmat lidera PNL. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne