Nicuşor Dan: „Am susţinut şi susţin libertăţile civile!”

Fostul lider al USR ţine să precizeze că susţine libertăţile civile, însă nu vrea ca USR să se definească prin această temă care e confundată adesea cu respingerea valorilor tradiţionale.
Nicusor Dan
Nicusor Dan (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Demisionat din fruntea (şi din rândurile) USR, demisia fiind cauzată de faptul că Biroul Naţional al partidului s-a poziţionat în favoarea respingerii referendumului vizând redefinirea familiei, Nicuşor Dan ţine să precizeze, pe Facebook, că a susţinut şi susţine libertăţile civile însă nu vrea ca aceasta să fie tema ce defineşte partidul.

„Am susţinut şi susţin libertăţile civile. Ce am spus (într-o scrisoare privată către cei 20 de membri ai Biroului Naţional; aş fi avut o mai mare acurateţe dacă aş fi ştiut că se va scurge în presă) este că nu vreau ca tema libertăţilor civile, confundată adesea cu respingerea valorilor tradiţionale, să fie tema cu care se defineşte USR”, transmite, pe Facebook, Nicuşor Dan.

Reamintim că Nicuşor Dan a demisionat vineri atât de la şefia USR cât şi din calitatea de membru al partidului, după ce, ignorând dorinţa sa, membrii Biroului Naţional au votat pentru poziţionarea partidului împotriva modificării Constituţiei în sensul redefinirii familiei ca uniunea dintre un bărbat şi o femeie. Dan se împotrivise acestui demers, precizând că în partid sunt oameni cu convingeri diferite şi că o astfel de decizie va crea fracturi între ei. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici.

Înainte să îşi prezinte demisia în mod oficial, Nicuşor Dan le-a trimis membrilor Biroului Naţional al partidului un document prin care şi-a explicat refuzul de a accepta poziţionarea formaţiunii pe tema revizuirii Constituţiei pentru redefinirea familiei, afirmând că refuză să activeze într-un partid care se defineşte implicit ca un partid al libertăţilor civile, deoarece acest lucru ar limita publicul USR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne