Necesitatea unor acţiuni urgente: Femeile din China sunt supuse riscului de a fi torturate pentru convingerile lor

Amnesty International a publicat numele a şapte femei deţinute arbitrar într-o tabără de dezintoxicare din China, din cauza că practică disciplina meditativă Falun Gong. Ele sunt supuse unui risc extrem de tortură.

Iniţial, pe 10 septembrie, 15 practicanţi Falun Gong au fost reţinuţi de poliţie, atunci când ofiţeri în civil au percheziţionat două case din oraşul Jiamusi, provincia Heilongjiang. Casele lor au fost devastate, iar posesiunile lor au fost confiscate. Nu au fost emise mandate de arestare, iar familiile practicanţilor nu au fost anunţate în ce priveşte detenţia lor. În ziua următoare, nouă femei şi un bărbat au rămas în custodie la Centrul de detenţie Jiamusi. Două dintre persoane au început greva foamei în această perioadă.

O lună mai târziu, cele 10 persoane au fost condamnate la doi ani de reeducare prin muncă şi transferate în lagăre. Ren Shuxian, Zhao Juan, Zhang Shuying, Wang Yingxia, Xiuyun Cui şi Xiang Xiaobo au fost trimise la lagărul de dezintoxicare prin muncă pentru femei Harbin. O altă femeie, Liu Lijie, este ţinută în a patra brigadă din aceeaşi tabără.

Două dintre femei, Zhang Shuhua şi Qiu Yujie, nu au fost primite în tabără din cauza stării lor fizice proaste, acesta fiind rezultatul tratamentului rău primit în centrul de detenţie. Din motive similare, bărbatul, Zhang Limin, nu a fost primit în lagărul de muncă forţată Suihua. Aceştia trei nu mai sunt, prin urmare, reţinuţi.