Natalie Cole a încetat din viaţă la 65 de ani

Natalie Cole, fiica legendarului Nat King Cole, a încetat din viaţă în ultima zi a acestui an, la vârsta de 65 de ani. Îndrăgita cântăreaţă de R&B, câştigătoare a nouă premii Grammy a murit internată la Cedar-Sinai Medical Center din Los Angeles.
Natalie Cole
Natalie Cole (Facebook)

Natalie a fost diagnosticată în urmă cu mai mulţi ani de hepatită C, ulterior a suferit şi un transplant de rinichi şi suferea şi de probleme cardiace. Potrivit publicistului său, Maureen O’Connor, cauza morţii a fost o insuficienţă cardiacă.

"Natalie a dus o luptă grea cu boala, o luptă curajoasă, şi a murit cum a trăit, demnă, puternică şi cu onoare. Ne va lipisi mult şi va rămâne în inimile noastre întotdeauna", au declarat fiul lui Natlalie, Robert Yancy şi surorile acesteia Timolin şi Casey Cole, potrivit Associated Press.

"Mi-am ţinut cu greu lacrimile, stiu cât de greu s-a luptat", a declarat şi Aretha Franklin. "A fost o luptă atât de lungă... A fost una din cele mai mari cântăreţe ale timpurilor noastre."

Crescută lângă un tată ce a fost o legendă a muzicii jazz, Natalie Cole s-a îndreptat spre muzică de mică şi a început să cânte cu părintele său de la vârsta de 11 ani. Când Nat King Cole a murit, Natalie avea 15 ani.

Şi-a început cariera muzicală cântând R&B însă ulterior s-a îndreptat spre pop şi jazz-ul atât de îndrăgit de tatăl său. Albumul său de debut, din 1975, incluzând hit-ul “This Will Be (An Everlasting Love)” i-a adus un mare succes şi două premii Grammy.

Ulterior, Natalie s-a luptat cu dependenţa de cocaină, cariera sa revigorându-se abia în 1987 când a scos albul Everlasting şi hitul "Pink Cadillac".

În 1991 a înregistrat un succes răsunător cu albumul "Unforgettable ... With Love," un album în onoarea lui Nat King Cole, ce include mai multe hituri ale acestuia precum "That Sunday That Summer," ''Too Young" şi "Mona Lisa." Albumul s-a vândut în 14 milioane de exemplare şi i-a adus 6 premii Grammy.

În ultimele trei luni de viaţă, Cole îşi anulase concertele ca urmare a recurenţei hepatitei C.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură