Năsui, o nouă achiziţie controversată la Ministerul Economiei: Şeful unui site de ştiri controlat de fugarul Sebastian Ghiţă

Claudiu Nasui - gov.ro
Claudiu Nasui - gov.ro (Epoch Times România)

Ionuţ Tudorică, redactor şef adjunct la economica.net, site din portofoliul România TV, patronat de fugarul Sebastian Ghiţă, a anunţat, luni, că pleacă din presă pentru a-l consilia pe ministrul Economiei, Claudiu Năsui.

“Azi îmi veni vremea să plec din presă. Mă mut consilier la ministrul Economiei, Claudiu Năsui. Speranţa mea e să fac treabă în comunicare chiar mai bună decât am făcut, sau nu, chestie de gusturi, în presă. Îmi pare rău că îmi las echipa aia solidă, cu toţi care au trecut prin ea, îmi pare bine că găsesc una nouă şi, din ce am văzut, drăguţ de dinamică”, a precizat Tudorică, pe pagina sa de Facebook.

Recent, Năsui a stârnit agitaţie şi nemulţumire în spaţiul public după ce şi-a îndreptat atenţia, tot în vederea unei colaborări la nivel de minister, către alte personaje controversate. Astfel, pe lista lui Năsui s-au aflat Claudia Florina Prisecaru - acuzată de colaborare cu Securitatea şi cunoscută ca o apropiată a fostului ministru al Finanţelor Eugen Teodorovici - la care a renunţat însă după un scandal monstru în spaţiul public, şi Florina Diana Costache, fosta cumnată a lui Teodorovici.

Potrivit podul.ro, Ionuţ Tudorică nu este din zona trustului de presă al lui Ghiţă şi atât. El a avut în toţi aceşti ani nenumărate postări publice pe Facebook în care pune la îndoială spontaneitatea protestelor rezist din Piaţa Victoriei şi intenţiile sincere ale participanţilor, afirmând chiar într-una pe care o puteţi citi mai jos că acestea ar fi orchestrate de Rusia. De asemenea, parcursul profesional al jurnalistului s-a derulat, de altfel, aşa cum remarca cineva într-un comentariu lăsat la postarea prin care Tudorică anunţa că a acceptat să-l consilieze pe Năsui, numai prin redacţii deţinute de patroni de presă cu probleme penale: Valentin Păunescu (Curierul Naţional), Sorin Ovidiu Vântu (Cotidianul), Sebastian Ghiţă (Româniatv / economica.net).

Redăm postarea integrală a lui Tudorică:

În 2002 am intrat în presă, cu ajutorul domnului Enache. Care m-a curbat de la o carieră foarte bănoasă de wannabe interlop şi, probabil, mai apoi, plină de puşcării. Am fost crescuţi cu grijă de Ştefan Rădeanu şi Florenţa Ghiţă la Curierul Naţional, pe economic. Iar cel mai mişto articol de-acolo a inventat Dobânda Anuală Efectivă în România şi a fost făcut la sugestia lui Seceleanu. Au fost multe victorii, dar asta a fost prima. E ca la Formula 1 când câştigi pentru prima dată o cursă. Nu uiţi.

Apoi, la o mare mutare, petrecută în 2006, după ce ziarul Curierul Naţional rămăsese fără Valentin şi, cumva, fără direcţie, am fost răpiţi de Vlad Macovei, la Cotidianul, care ni l-a pus pe cap pe Mihai Nicuţ. (În paranteză, o să scriu că era cât pe ce să se petreacă acelaşi dream team stabil şi, cred eu, performant, la evz, sub Lucian Davidescu, în acelaşi an. Dacă nu urlă Cartianu în redacţie că dinspre secţia economic miroase a ţuică. După ce îi dădusem cea mai frumoasă deschidere de ziar din ultima perioadă a publicaţiei, chiar în prima săptămână în care ajunsesem acolo. Când am scris în clar că Bodu pune sechestru pe fotbalişti).

Deci l-am lăsat pe Cartianu să râdă, în extrem de scurtă vreme şi am mers la Cotidianul. Treaba a mers ca unsă şi ne trezisem din nou ca la Curierul Naţional că ce scrie economicul, deschide ziarul. Până când l-a măritat Băsescu pe patronul nostru, Sorin Ovidiu Vîntu, cu DNA. Venise şi criza.

Cotidianul se destrăma, în probleme financiare, iar Adrian Ursu a primit sugestie de la şeful meu de secţie că e ok să fiu disponibilizat.

Nici n-am apucat să fiu rănit în amorul propriu că un triunghi format din Dragoş Stanca, Costin Ilie şi din nou Enache (da, ăla care a fugit lunile trecute în Anglia să se îmbogăţească) m-a virat direct în Money.ro. Un proiect superb făcut de Stanca, un fel de apendice al Money Channel, dar care era gândit s-o ia pe calea lui. La scurtă vreme, tot ce era mai bun ziarist la Cotidianul prăbuşit se regăsea în acest birou. Din nou. Azi era gata să zic că de 10 ani stau în acelaşi loc, când George Bica mi-a pus pe foaie că, de fapt, am stat în acelaşi loc din 2006 până acum. S-au schimbat doar firmele în jurul meu. Al nostru.

Moneyro Portal, a ajuns în scurtă vreme de la acvariul în care veneau colegii de la tv cu calculatorul în braţe să li-l reparăm, că credeau că noi suntem de la IT, dacă tot lucram la site, la unul dintre cele mai tari portaluri pe nişa economică din vremea aia. Depăşeam frecvent ZF, care e şi azi numărul 1, şi la conţinut, şi la "unici".

Pe finalul crizei, oamenii lăsaţi de Vîntu să managerieze şandramaua au mai luat ce era de luat, i-au furat inclusiv site-ul lui Stanca, şi ajunsesem la fundul sacului. Neplătiţi, deşi făceam performanţă.

Apoi Stanca şi Ilie, forţaţi de împrejurări, au găsit un investitor, gen, domnul Sebastian Ghiţă, care a vrut nici mai mult, nici mai puţin, decât să-i facem un site ca money.ro, de la zero, pentru el. Zis şi făcut.

Azi economica.net a ajuns între primele trei site-uri de economie din ţară, cu peste un milion de unici pe lună. Încă o paranteză, ideea numelui site-ului a fost chiar a lui Ghiţă. Treaba cu .net a fost a lui Stanca, devenit atunci antreprenor. Nu stiu de ce tot face asta, n-a explicat ever. Economica face în juma de lună 10 ani de existenţă (de-aici corectura de am primit-o de la George, că nu stau în biroul ăla de 10 ani, ci, de fapt, din 2006).

Azi îmi veni vremea să plec din presă. Mă mut consilier la ministrul Economiei, Claudiu Năsui.

Speranţa mea e să fac treabă în comunicare chiar mai bună decât am făcut, sau nu, chestie de gusturi, în presă.

Îmi pare rău că îmi las echipa aia solidă, cu toţi care au trecut prin ea, îmi pare bine că găsesc una nouă şi, din ce am văzut, drăguţ de dinamică.

De ce scriu asta la 3.00? Tu ai avea somn dacă ţi-ai schimba o profesie pe care ai făcut-o 20 de ani?

What I want? To seek out new life and new civilizations. To boldly go where no one has gone before!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne