Năsui: Ni s-a spus aceeaşi placă "Economia duduie, avem bani pentru toţi". Ce să vezi că acum chiar nu mai sunt

Guvernul trebuie să înlocuiască programul Start-up Nation cu unul care să ajute în mod autentic antreprenorii români, adică unul care să reducă povara fiscală şi birocraţia greoaie pe care trebuie să o suporte, a solicitat deputatul Claudiu Năsui.
Claudiu Nasui
Claudiu Nasui (Mihut Savu (Epoch Times Romania)

Guvernul Tudose nu mai are bani pentru proiectele din programul Start-up Nation, însă asta nu este o veste rea, din contră, a atras atenţia, pe pagina sa de Facebook, deputatul USR Claudiu Năsui.

"Mai ţineţi minte programul Start-up Nation? Acela prin care Guvernul întărea noţiunea de antreprenoriat pe banii statului, fără riscuri şi cu planuri de afaceri judecate de funcţionari care n-au avut în viaţa lor o firmă? Adică programul acela prin care PSD-ALDE ne arăta exact cât de puţin înţeleg ei economia şi care nu încuraja deloc antreprenoriatul (doar îi pervertea înţelesul). Ei bine, aşa cum spuneam şi la începutul anului, finanţarea acestui program se face majoritar prin credite de angajament care s-ar putea să nu mai vină. Ceea ce nu e o veste rea", a declarat Claudiu Năsui.

În opinia deputatului USR, astfel de programe "risipitoare şi inutile" nu ar trebui finanţate, ci desfiinţate.

"Vestea rea este că Guvernul, în iresponsabilitatea sa, a promis deja finanţare la multă lume care acum se bazează pe acei bani, mai ales că se finanţau şi salariile pe un an în limita salariului mediu. Am avertizat asupra acestui risc şi la începutul anului când erau dezbateri asupra acestui program. Ni s-a spus aceeaşi placă „Economia duduie, avem bani pentru toţi”. Ce să vezi că acum chiar nu mai sunt bani nici de salarii în unele ministere", a subliniat Claudiu Năsui.

Singurul lucru responsabil pe care ar putea să-l mai facă Guvernul acum ar fi, potrivit parlamentarului, înlocuirea acestui program cu unul care să ajute în mod autentic antreprenorii români, adică unul care să reducă povara fiscală şi birocraţia greoaie pe care trebuie să o suporte oricine încearcă să desfăşoare o afacere în România.

"Asta înseamnă să ajuţi mediul de afaceri, nu să distribui politic banii pe care îi iei de la alţii. Dacă nu ştiu cum să facă, pot încerca unul dintre cele două proiecte de lege pe care le-a depus USR în prima sesiune parlamentară în sensul acesta. Antreprenoriatul pe banii statului nu este antreprenoriat. Afacerile pe banii statului nu produc decât risipă şi corupţie", a conchis Claudiu Năsui.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne