Năsui: Iohannis şi PNL aripa Cîţu sunt în stare să dea oricât din banii contribuabilului ca să cumpere susţinerea PSD

Claudiu Năsui
Claudiu Năsui (Facebook / ClaudiuNasuiUSR)

Vicepreşedintele USR Claudiu Năsui a acuzat, sâmbătă, că şeful statului şi aripa Cîţu din PNL sunt în stare „să dea oricât din banii contribuabilului, ca să cumpere susţinerea PSD pentru 6 luni”. În plus, Năsui a mai afirmat că “tevatura” din PSD cu privire la sprijinirea Guvernului Ciucă nu este altceva decât o tactică de negociere pentru ca social-democraţii să obţină cât mai mult din PNDL sau PNRR.

„În secunda aceasta, domnul Iohannis şi PNL aripa Cîţu sunt în stare să dea oricât din banii contribuabilului, ca să cumpere susţinerea PSD pentru şase luni. Ei chiar au impresia că ‘ne învaţă o lecţie’ pentru că n-am acceptat că fenomenul corupţiei să se desfăşoare sub ochii noştri la guvernare, ba chiar cu semnătura noastră.

De asemenea, toată tevatura din PSD, cu dezbaterile şi leşinurile că ar putea vreodată PSD să se alieze cu PNL sunt doar o tactică de negociere de-a PSD-ului ca să obţină cât mai mulţi bani din PNDL, PNRR şi alte fonduri publice”, a precizat Năsui pe pagina sa de Facebook.

Potrivit liderului USR, în acest moment, atât PNL cât şi PSD fac două calcule: unul economic şi unul politic.

„Calculul economic este că s-ar putea ca PSD să ia chiar mai mult din bani decât PNL din 3 motive. Primul este că au aproape dublu voturilor în parlament. Al doilea este că au mai mulţi primari. Al treilea că PNL este cu spatele la zid. Dacă se aliază cu noi, nu o să poată lua banii aceia liniştiţi şi o să încercăm să facem reforme. Dacă nu se aliază cu noi, sunt la cheremul PSD. Calculul politic este că românii vor uita toate acestea până în 2024. O să pună de o destrămare prin 2023. După care o să plătească mass media să pară că sunt unul opusul celuilalt şi că ei sunt cele două alternative”, a continuat Năsui.

Reamintim că, vineri, la Bruxelles, preşedintele Klaus Iohannis a susţinut că, în condiţiile în care USR a anunţat că nu va susţine un Guvern minoritar PNL-UDMR, cu sprijinul PSD, „cineva trebuie să sprijine Guvernul prin majorităţi”.

„Acuma trebuie să ne apucăm de treabă cu cei care vor să fie cu noi. Unde să căutăm majorităţi decât în Parlamentul României. Cineva trebuie să guverneze şi cineva trebuie să sprijine Guvernul prin majorităţi. Acesta este calculul politic şi este un calcul pe care l-am făcut pentru România şi pentru români. Şi aşa se va întâmpla. Dacă Guvernul va fi în această componenţă un an, sau doi sau trei, vom vedea. Dar problemele trebuie rezolvate şi cineva trebuie să guverneze”, a declarat şeful statului. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne