NASA face un anunţ uluitor despre noi dovezi extraterestre

ET
ET (Pixabay)

OZN-urile extraterestre (UAP denumite de comunitatea ştiinţifică - Unidentified Anomalous Phenomena) sunt o componentă obişnuită a spaţiului aerian al Pământului, conform mărturiilor, din iulie, date de trei foşti informatori militari care ar fi întâlnit astfel de obiecte la faţa locului.

Unul dintre aceşti informatori, David Grusch, fost ofiţer de informaţii american, a declarat, în iunie, pentru NewsNation că unele dintre aceste UAP-uri au venit cu corpuri de "biologi non-umani".

Cu aproximativ un an înainte ca aceste relatări să iasă la iveală, NASA a însărcinat o echipă independentă să studieze astfel de UAP-uri, pentru ca agenţia să înţeleagă mai bine cum să meargă mai departe.

Echipa specială UAP a agenţiei spaţiale a făcut publice rezultatele mult aşteptate ale studiului său de un an de zile la 14 septembrie.

"Ne aflăm într-o lume a descoperirilor. Iar noi, NASA, am luat pentru prima dată măsuri concrete pentru a analiza serios UAP. Principala concluzie a studiului este că mai sunt multe de învăţat", a declarat Bill Nelson, administratorul NASA.

"Echipa nu a găsit nicio dovadă că UAP are o origine extraterestră. Dar nu ştim ce sunt aceste UAP", a adăugat el.

Deşi raportul nu face o nouă clarificare în ceea ce priveşte apariţiile anterioare ale UAP - şi ignoră acuzaţiile denunţătorilor potrivit cărora guvernul SUA ar fi în posesia unor aeronave prăbuşite şi a unor corpuri non-umane - acesta face o serie de recomandări cu privire la modul în care NASA ar trebui să procedeze. Linia de legătură care leagă aceste recomandări este nevoia de mai multe date.

"UAP este unul dintre cele mai mari mistere ale planetei noastre. Deşi există numeroase relatări ale martorilor oculari şi imagini asociate cu UAP, acestea nu sunt consistente, nu sunt detaliate şi nu sunt observaţii organizate care pot fi folosite pentru a trage concluzii ştiinţifice definitive despre natura şi originea UAP", a declarat Nicola Fox, administrator asociat al Direcţiei pentru Misiuni Ştiinţifice a NASA.

Raportul recomandă ca NASA să lucreze pentru a calibra senzorii în mod special ca să capteze date mai utile despre potenţialele UAP. De asemenea, acesta sugerează utilizarea inteligenţei artificiale şi a învăţării automate ca o componentă a acestei campanii de căutare de date, pentru a asigura o organizare adecvată a datelor respective.

De asemenea, raportul sugerează ca NASA să exploreze viabilitatea unui sistem de UAP de tip crowdsourcing [Crowdsourcing înseamnă externalizarea unui serviciu, nu către un contractor sau un colaborator, ci către un grup de specialişti sau o comunitate, sub forma unei competiţii] pentru a-şi extinde metodele de colectare a datelor şi recomandă ca agenţia să îşi intensifice colaborarea cu Administraţia Federală a Aviaţiei pentru a investiga UAP.

În continuare nu există dovezi care să susţină afirmaţiile denunţătorilor cu privire la UAP-uri care sfidează legile gravitaţiei şi la cadavrele neumane. Şeful Biroului de rezolvare a anomaliilor în toate domeniile din cadrul Pentagonului a declarat, în aprilie, că nu a descoperit "nicio dovadă credibilă până în prezent a unei activităţi extraterestre, a unei tehnologii extraterestre sau a unor obiecte care sfidează legile cunoscute ale fizicii".