Nadia Comaneci şi Ilie Năstase susţin crosul caritabil 'Copii pentru copii'

(RAUL ARBOLEDA / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
13.06.2014

Crosul ''Copii pentru copii'', organizat de către Societatea Academică a Ştiinţelor Comportamentale (SASCR) se bucura de susţinerea a doi mari campioni ai sportului, Nadia Comaneci şi Ilie Năstase, în calitate de ambasadori ai evenimentului.

Crosul, care se va desfăşura în data de 22 iunie pe 'Arena Naţională' din Bucureşti, este gratuit şi dedicat exclusiv copiilor. Scopul evenimentului este unul caritabil şi are în vedere mediatizarea proiectelor Parohiei Lada din judeţul Teleorman, precum şi strângerea de fonduri pentru construirea Centrului Social 'Mană cerească' din cadrul Parohiei.

Asociaţia 'Mană cerească' a fost înfiinţată în 2012 şi are drept obiectiv strângerea de fonduri pentru copii nevoiaşi, persoane cu handicap, bătrâni neajutoraţi, precum şi pentru alte persoane aflate în dificultate, se precizează într-un comunicat.

'Cu toţii trebuie să sprijinim astfel de evenimente. Copiii au nevoie de noi. Beneficiul va fi dublu: îi ajutăm pe copiii dafavorizaţi social şi, totodată, le oferim un stil de viaţă sănătos propriilor copii. Crosul Societăţii Academice oferă o şansă în plus. Este doar un pas, unul mic, dar suficient pentru un viitor frumos oferit copiilor. Pe cer, sunt multe stele, iar copiii visează. Este loc şi pentru ei. Împreună, putem transforma speranţa în realitate', a declarat Nadia Comaneci.

'Pentru ajutorarea copiilor este nevoie de perseverenţă, devotament şi, bineînţeles, de muncă. Noi, cei mari, trebuie să-i luăm de mână şi să le arătăm drumul. Am ajuns campion pentru că puştiul Ilie Năstase a fost ajutat de cei mari. Mi-ar fi plăcut să alerg alături de fetele mele la cros. Vor alerga ele pentru mine şi pentru cauza copiilor defavorizaţi', a spus la rândul său Ilie Năstase.

Crosul Societăţii Academice este destinat copiilor cu vârste cuprinse între 4 şi 15 ani. Aceştia vor fi împărţiţi în trei categorii şi vor parcurge distanţe diferite: 4-6 ani (băieţi / fete) — 250 de metri; 7-10 ani (băieţi / fete) — 500 de metri; 11-15 ani (băieţi / fete) — 1.000 de metri. Înscrierea este gratuită şi se poate face pe site-ul oficial — http://crosulsocietatiiacademice.ro/înscriere/.

SASCR are în vedere crearea unui cadru comun pentru toţi factorii sociali implicaţi în managementul problemelor comportamentale, pentru prevenţia apariţiei unor dezechilibre, precum şi pentru ameliorarea calităţii vieţii persoanelor afectate de aceste tulburări.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor