Mutu întâmpinat pe "Napoleon Bonaparte"

(Shaun Botterill / Getty Images)
Bogdan Costea
27.08.2012

Circa 250 de fani ai echipei Ajaccio l-au aşteptat luni seară pe atacantul Adrian Mutu la sosirea acestuia pe Aeroportul Napoleon Bonaparte din localitatea corsicană, fotbalistul român urmând să semneze un contract cu echipa din Ligue 1. Potrivit site-ului clubului Ajaccio, suporterii i-au cântat şi l-au aplaudat pe Mutu. Jucătorul a oferit autografe şi s-a fotografiat cu fanii prezenţi la aeroport. "Adrian este foarte fericit, nu se aştepta la o asemenea primire", a declarat un apropiat al fotbalistului, conform sursei citate.

Adrian Mutu care, marţi, va fi prezentat oficial la gruparea franceză Ajaccio, a anunţat pe contul său de Twitter ce număr va purta la noua sa echipă, 12. Fotbalistul în vârstă de 33 de ani a organizat un concurs pentru fanii săi. "Cine ghiceşte numărul meu de pe tricou o să-i fac cadou un tricou autograf... nu e 10 vă spun de la început...", a scris Mutu.

Cel care a răspuns corect este un suporter al echipei Ajaccio, acesta făcându-i la rândul său cadou o imagine trucată a lui Adrian Mutu în tricoul noii sale echipe. Câştigătorul concursului va primi tricoul cu autograf după primul meci al lui Adrian Mutu la Ajaccio.

Mutu a anunţat în urmă cu câteva zile, la postul RMC, că a ajuns la un acord cu Ajaccio, care este echipa potrivită la momentul potrivit, subliniind că a fost impresionat de modul în care preşedintele Alain Orsoni i-a prezentat oferta. "Este echipa potrivită la momentul potrivit. Am apreciat foarte mult modul în care preşedintele mi-a prezentat lucrurile, pasiunea pe care a pus-o în prezentarea proiectului şi dorinţa ca eu să vin aici. Este o echipă de mijlocul clasamentului, un proiect interesant pentru mine şi abia aştept să fiu parte din acest proiect", a declarat Mutu.

"Marele jucător, care a evoluat la Cesena în Serie A anul trecut (28 meciuri, 8 goluri în campionat) a mai evoluat la Inter Milano, Juventus Torino, Parma, Fiorentina sau Chelsea, care l-a cumpărat pentru peste 20 de milioane de euro în 2003. Jucătorul are peste 100 de goluri în Serie A cu echipele la care a jucat. El este şi internaţional român (72 selecţii - 34 goluri). Mutu va fi disponibil pentru următorul meci de pe teren propriu, ACA-Evian, de sâmbătă, 1 septembrie", se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial.

Presa şi site-urile sportive franceze acordă spaţii mari sosirii lui Mutu în Ligue 1, portalul “le10sport.com” subliniind că românul are un "talent incredibil dar un comportament nedemn pentru un fotbalist profesionist". Astfel, sursa citată reaminteşte că Mutu a fost depistat pozitiv cu cocaină şi sibutramină, că a fost amendat şi exclus din naţională.

Transferul în Franţa i-a adus lui Mutu şi revenirea la naţională, el fiind convocat pentru meciurile în care România va întâlni, la 7 septembrie, în deplasare, echipa naţională a Estoniei, urmând ca patru zile mai târziu să evolueze pe Arena Naţională împotriva reprezentativei statului Andorra.

De asemenea, Cesena a postat un comunicat pe site-ul oficial în care precizează că a reziliat de comun acord contractul cu Adrian Mutu, care expira la finalul sezonului viitor

Atacantul român, în vârstă de 33 de ani, a retrogradat cu Cesena în Serie B. Presa italiană a scris în această vară că Mutu a avut oferte din Emiratele Arabe Unite, Qatar, Brazilia, Turcia, dar şi de la formaţia elveţiană FC Sion.

Preşedinţele lui Ajaccio, Alain Orsoni, afirmă că a mizat în atragerea atacantului pe un salariu "acceptabil" şi pe faptul că îi oferă românului încrederea unui club de pe "o insulă primitoare". Orsoni a declarat că Mutu ar urma sa aibă la Ajaccio un salariu "departe de jumătatea sumei pe care o primeşte în Italia", unde avea 150.000 de euro pe lună.

Transferul în Franţa i-a adus lui Mutu şi revenirea la naţională, el fiind convocat pentru meciurile în care România va întâlni, la 7 septembrie, în deplasare, echipa naţională a Estoniei, urmând ca patru zile mai târziu să evolueze pe Arena Naţională împotriva reprezentativei statului Andorra. Jucătorii din străinătate care au primit faxuri de convocare sunt Bogdan Lobonţ (AS Roma), Costel Pantilimon (Manchester City), Paul Papp (Chievo), Gabriel Tamaş (West Bromwich Albion), Dorin Goian (Spezia), Răzvan Raţ (Şahtior Doneţk), Ştefan Radu (Lazio), Răzvan Cociş (FC Rostov), George Florescu (Arsenal Kiev), Costin Lazăr (PAOK Salonic), Gabriel Torje (Granada), Bănel Nicoliţă (St. Etienne), Bogdan Stancu (Orduspor), Adrian Mutu (Ajaccio), Ciprian Marica (Schalke 04) şi Daniel Niculae (Kuban Krasnodar).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor