MRU devine oficial prezidenţibilul Forţei Civice

Mihai Răzvan Ungureanu
Mihai Răzvan Ungureanu (Epoch Times România)
Loredana Diacu
14.12.2013

Mihai-Răzvan Ungureanu, preşedintele Forţei Civice, a fost desemnat oficial candidat al partidului la alegerile prezidenţiale din 2014, în cadrul reuniunii Consiliului Naţional al formaţiunii, organizat sâmbătă la Palatul Parlamentului.

MRU a fost votat în unanimitate prezidenţiabil al partidului, fiind înregistrată o singură abţinere, respectiv chiar a lui Mihai-Răzvan Ungureanu.

"Cred că rolul preşedintelui în România e important pentru a candida şi pentru a şti că poţi câştiga nu e suficient să îţi doreşti să intri în cartea de istorie”, a declarat Mihai Răzvan Ungureanu, după alegrea sa. „De unul singur nu pot, cu voi şi cu alţii aidoma vouă nimic nu ne stă în faţa, nimic", le-a spus MRU colegilor săi.

Viitorul candidat la preşedinţie al Forţei Civice şi-a exprimat convingerea că "este nevoie de un stat eficient, puternic, care să slujească interesul naţional."

"Interesul naţional este să avem o naţiune sănătoasă, educată, prosperă. Interesul nostru naţional este să fim respectaţi de către toţi partenerii noştri. Nu putem să fim prosperi sau să gândim spre viitor cu instituţii de stat anchilozate, ineficiente, mediocre, lipsite de profesionalism, lipsite de resurse. Cred că un candidat la preşedinţie trebuie să aibă în atenţie politicile publice esenţiale ale statului. (...) Cred că salariile medicilor şi ale profesorilor trebuie să crească pe seama responsabilităţii pe care şi-o asumă", a declarat MRU, citat de Agerpres.

După ce colegii de partid i-au confirmat prin vot statutul de prezidenţiabil al Forţei Civice, MRU s-a îndreptat spre Piaţa Victoriei, unde a luat parte la mitingul împotriva USL organizat de Partidul Mişcarea Populară, formaţiune care îi va susţine candidatura la alegerile de anul viitor.

Pe măsură ce se aprope alegerile din 2014, MRU încearcă să îşi asume din ce în ce mai mult rolul de factor de coeziune al dreptei, în vederea formării unei alianţe care să învingă USL în alegeri.

Pe 26 noiembrie, MRU a lansat un apel la coeziune către toate formaţiunile de dreapta din România, invitându-i pe liderii acestor partide la discuţii privind posibilitatea reunificării dreptei, propunând constituirea Blocului Unităţii Naţionale.

"Am lansat un nou apel către toate formaţiunile de dreapta din România. Am trimis o scrisoare preşedinţilor PDL, PMP, PNTCD, IRL şi PER şi i-am invitat la o discuţie în care să hotărâm dacă mai este sau nu posibilă unitatea de acţiune a forţelor politice de centru-dreapta începând cu luna ianuarie a anului 2014", a declarat pe 26 noiembrie Mihai-Razvan Ungureanu.

O primă reacţia e avut-o deja PDL-ul, prin preşedintele său, Vasile Blaga, care a afirmat că o unire a dreptei este mai mult decât oportună, însă în jurul PDL, "care este un partid puternic, cu structuri puternice în teritoriu" etc.

De altfel, democrat-liberalii vor participa la alegeri cu propriul candidat la preşedinţie, Cătălin Predoiu, care câştigă detaşat în faţa lui Gheorghe Falcă cursa internă pentru desemnarea prezidenţiabilului PDL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor