Moody's a tăiat ratingul pentru mai multe bănci olandeze şi belgiene, inclusiv ING şi ABN Amro

(photos.com)
Epoch Times România
15.06.2012

Moody's a tăiat ratingul de credit pentru mai multe bănci olandeze şi belgiene, inclusiv ING şi ABN Amro, pe fondul crizei datoriilor din zona euro, potrivit bbc.com.

Ratingul pe termen lung Rabobank, ABN, LeasePlan şi KBC au fost reduse cu două trepte, iar SNS cu una.

Dintre băncile olandeze, ING este plasat la A3, în timp ce ratingul ING Bank a fost redus cu două trepte la A2. ABN Amro se află acum la A2.

Ratingul ING a fost apreciat ca având o perspectivă negativă, iar cel al celorlalte bănci rămâne stabil.

KBC Group din Belgia are un rating de Baa1, cu două trepte mai puţin, iar unitatea KBC Bank de A3.

"Băncile olandeze se vor confrunta cu condiţii operaţionale în 2012 şi posibil dincolo de această dată. Condiţiile operaţionale adverse, inclusiv recesiunea curentă şi scăderea preţurilor locuinţelor, ar putea să persiste cel puţin în 2012”. a apreciat Moody's.

Moody's a mai arătat că mediul intern pentru băncile olandeze a fost slăbit mult mai mult decât în alte părţi ale blocului euro, lucru evidenţiat prin ratingul de credit al ţării de Aaa. Olanda este afectată de criza datoriilor din zona euro în derulare şi de slăbirea economiei regionale, potrivit Moody's.

Reducerile vin pe fondul temerilor noi legat de datoriile Spaniei, Italiei şi Ciprului.

De asemenea, alegerile generale din Grecia care vor avea loc sâmbătă ar putea submina încrederea financiară, în condiţiile în care partidele anti-austeritate au şanse de a câştiga.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor