Monica Macovei: Faptul că DNA şi ANI funcţionează bine deranjează puterea

O serie de afirmaţii şi acţiuni ale guvernului Ponta au fost semnalate ca îngrijorătoare de către Monica Macovei, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, pe care europarlamentarul le-a definit ca fiind o schemă a lui Victor Ponta de a submina justiţia în favoarea puterii.
Monica Macovei, dand o declaratie de presa la sediul PDL (Lidia Melinte/ The Epoch Times Romania)
L.M.
25.05.2012


O serie de afirmaţii şi acţiuni ale guvernului Ponta au fost semnalate ca îngrijorătoare de către Monica Macovei, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, pe care europarlamentarul le-a definit ca fiind o schemă a lui Victor Ponta de a submina justiţia în favoarea puterii.

“Încă un lucru din această schemă: Ministrul Justiţiei, Corlăţean a spus că mecanismul de verificare şi cooperare trebuie redefinit prin restrângerea ariei. Eu prin restrângerea ariei înţeleg : “să mai scoatem din comisionalităţi, să nu se mai uite Comisia Europeană la DNA, la ANI sau la ce fac judecătorii sau politicienii.” Aceasta e o altă afirmaţie îngrijorătoare”, a declarat Monica Macovei.

O altă afirmaţie îngrijorătoare “este şi cea a secretarului adjunct de la guvern, dl Mihalache, care a spus că la ANI şi DNA trebuie făcute corecţii. Prin corecţii eu înţeleg amputări. De putere, de atribuţii, aşa încât aceste instituţii să rămână doar pe hârtie, ” a mai spus europarlamentarul.

Aceasta a adăugat că DNA şi ANI sunt constant lăudate în rapoartele Comisiei Europene. “Deci avem ceva ce merge în România. Când ceva merge în România nu vrei să corectezi, să schimbi, ci vrei să meargă în continuare. Faptul că cele două instituţii funcţionează bine este un foarte mare deranj pentru putere.”

Premierul Ponta transmite, în Europa, prin toate aceste acţiuni, semnale negative, precum acela că justiţia independentă nu convine guvernului, a mai comentat europarlamentarul, ceea ce devine o ameninţare directă la poziţia României în UE şi în lume.

Traian Ungureanu a declarat tot în cadrul conferinţei că, prin acest mod de a acţiona, Ponta “doreşte transformarea României într-o colonie USL”. “Omul care se străduieşte din răsputeri, la Bucureşti, să ne discrediteze în Europa, e în acelaşi timp omul care vrea să reprezinte România în Consiliul European la Bruxelles.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor