Monica Macovei a făcut un pas în spate. M10 are o nouă conducere

Partidul M10 are de astăzi un nou preşedinte ales prin vot, pe Ioana Constantin, a anunţat fondatorul partidului Monica Macovei.
Monica Macovei, la conferinţa de presă despre înfiinţarea partidului M10
Monica Macovei, la conferinţa de presă despre înfiinţarea partidului M10 (Eugen Horoiu)

Monica Macovei a făcut un pas în spate. Partidul fondat de ea, M10, are o nouă conducere, pe care o sfătuieşte să intre în alianţe cu alte forţe politice de dreapta sau centru dreapta, inclusiv cu cele care au început ca partide locale.

"De astăzi, M10 are o nouă conducere, aleasă prin vot. Eu nu am candidat pentru nicio funcţie de conducere, aşa cum am anunţat încă din şedinţa M10 din 11 iunie 2016 şi am transmis pe lista internă a membrilor partidului. Aceasta a fost şi ideea atunci când am decis să construiesc un partid: să pun piatra de temelie.

Sper ca noua conducere, formată din oameni tineri (în marea lor majoritate), corecţi, profesionişti şi integri să facă o politică transparentă care să înlocuiască politica blaturilor în care trăim de 26 de ani. Adunarea Generală de alegere a noii conduceri, care a avut loc pe 26 iunie 2016, a ales-o, cu o mare majoritate, pe Ioana Constantin, preşedinte al partidului M10", a declarat Monica Macovei.

Potrivit fostului ministru, noua preşedintă M10 are două licenţe obţinute în 2012, una de la SNSPA, Facultatea de Management, şi a doua de la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, şi două masterate obţinute în 2014 la SNSPA, în Comunicare Brand, Management şi Comunicare Corporativă şi în Comunicare şi relaţii publice. Ioana a predat, între altele, Etică şi Responsabilitate Corporativă, Management şi Afaceri pe Internet la Facultatea de Management a SNSPA şi a lucrat în consiliere şi orientare profesională pentru absolvenţii care îşi începeau profesiile. Ioana este determinată să schimbe clasa politica actuală.

"Cei care au muncit să construiască structuri ale M10 în peste jumătate din ţară şi au obţinut peste 30.000 de voturi, aproape 100 de consilieri la alegerile locale, un primar membru M10 şi alţi 4 primari independenţi susţinuţi de M10, trebuie să continue politica reformistă, pe baza principiilor dreptei democratice.

Sfatul meu pentru noua conducere M10 este să intre în alianţe cu alte forţe politice de dreapta sau centru dreapta, inclusiv cu cele care au început ca partide locale. Numai aşa se poate crea un pol de dreapta adevărat şi curat care să reformeze clasa politică şi să menţină România cu fruntea sus, pe direcţia VEST", a subliniat Monica Macovei.

Ca membru fondator al M10 si simplu membru de partid, europarlamentarul şi-a exprimat dorinţa ca partidul să crească sănătos şi să ajungă în următorii ani o forţă politică, împreună cu alte partide politice noi şi corecte.

"Succes şi înţelepciune noii conduceri a M10, să conserve ceea ce este bun şi să schimbe ceea ce este rău, începând cu problemele din sănătate, educaţie şi administraţie, pentru ca românii să trăiască într-o Românie de care să fie mulţumiţi şi în care cei care lucrează în afara ţării şi suferă din cauza despărţirii de familii să vină cu drag şi speranţă acasă. Şi în care tinerii să ştie că au un viitor", a concluzionat Monica Macovei.