Monica Macovei a câştigat premiul The Parliament Magazine la categoria Justiţie şi Libertăţi civile

Monica Luiza Macovei,europarlamentar PDL (Epoch Times România)
Epoch Times România
26.09.2012

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a câştigat marţi premiul oferit de The Parliament Magazine la categoria Justiţie şi Libertăţi civile.

Monica Macovei a fost nominalizată din 60 de eurodeputaţi membri plini şi 59 de membri supleanţi ai Comisiei de libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE).

Ceilalţi doi finalişti au fost Jan Philipp Albrecht de la Verzi şi Sophia in 't Veld de la ALDE.

Cristian Preda s-a aflat printre nominalizaţii la premiul pentru anul 2012, la secţiunea ”dezvoltare“.

Vorbind despre sucessele europarlamentarului român, The Parliament Magazine a afirmat că, în calitate de ministru al justiţiei în România (2004-2007), ea ”şi-a făcut o misiune din reformarea sistemului juridic din România”.

De asemenea, în calitate de membru al comisiei europarlamentare de justiţie şi libertăţi civile, Monica Macovei a extins lupta din domeniul anticorupţiei, al transparenţei şi libertăţilor civile la nivelul întregii Uniuni Europene.

Revista a mai notat, la momentul nominalizării, că Monica Macovei a iniţiat Rezoluţia privind eforturile Uniunii Europene de combatere a corupţiei, amintind de cele 41 de discursuri privind transparenţa şi lupta împotriva corupţiei pe care le-a susţinut în Parlamentul European. De asemenea, Macovei a condamnat public încălcarea drepturilor omului în mai multe ţări, cum ar fi Bahrain sau Siria.

Un alt succes amintit de The Parliament Magazine este câştigarea, ca avocat pentru drepturile civile, a 18 cazuri la CEDO.

Premiile The Parliament Magazine sunt acordate anual. Câştigătorii sunt decişi în urma votului europarlamentarilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor