Monica Macovei a acuzat în Parlamentul European fraude la referendum

Europarlamentarul democrat-liberal Monica Macovei.
Europarlamentarul democrat-liberal Monica Macovei. (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat miercuri, în plenul PE, că UE trebuie să-i apere pe procurorii români care cercetează fraudele de la referendum, estimate la 1,5 milioane de voturi.

"Procurorii cercetează fraude la referendum, sunt în lucru peste 500 de dosare. În unul din dosare sunt alegaţii de 1,5 milioane de voturi fraudate, iar procurorul general a declarat că sunt indicii de fraudă între 5%, 10% şi 15% (...) Trebuie menţinute aceste dosare şi apăraţi procurorii pentru că se încearcă îndepărtarea lor. Fraudarea unui vot este forma de corupţie cea mai urâtă pentru că este împotriva poporului", a spus Macovei.

Ea a afirmat că procurorii şi judecătorii români, sprijiniţi de UE şi înainte, şi după aderare, au făcut şi dosare politicienilor.

Apoi, a precizat că acestea nu sunt "dosare politice" pentru că sunt cercetaţi politicieni de ambele părţi, iar "tot ce s-a întâmplat în România în ultimele luni a fost pentru oprirea acestor anchete şi luarea justiţiei captivă în curtea unor partide politice".

Europarlamentarul a primit replică din partea eurodeputatului PSD Victor Boştinaru, care a subliniat că afirmaţiile lui Macovei, care conţin date confidenţiale, reprezintă "dovada halucinantă a intervenţiei unui europarlamentar în treburile justiţiei".

Acesta a precizat că, în luna mai, CSM a acuzat-o pe Macovei de interferenţă în treburile justiţiei.

"Cifra de 1,5 milioane apare într-un singur dosar, cel al lui Liviu Dragnea, şi este din presă, iar cifra până la 15% fraudă este din declaraţiile procurorului-şef pe care vor sa îl dea afară", i-a dat replica Macovei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne