Moldova şi Chile au semnat Acordul privind abolirea regimului de vize

(photos.com)

Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Chile au semnat Acordul privind condiţiile reciproce de călătorie ale cetăţenilor şi Acordul privind abolirea regimului de vize pentru titularii paşapoartelor diplomatice, oficiale şi de serviciu. Astfel, după Ecuador, Chile a devenit a doua ţară din America Latină care a semnat cu Moldova un acord în acest sens.

Potrivit serviciului de presă al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Acordurile au fost semnate, în ajun, de viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, şi ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Chile în R. Moldova, cu sediu la Bucureşti, Maria Eliana Cuevas Bernales.

Astfel, cetăţenii ambelor state vor obţine dreptul de a intra, tranzita şi rămâne pe teritoriul celeilalte părţi contractante, fără viză, pentru o perioadă de până la 90 de zile.

De asemenea, în cazul numirii într-o misiune diplomatică, pe teritoriul celuilalt stat, deţinătorii de paşapoarte diplomatice şi de serviciu valabile, vor fi scutiţi de viză pe teritoriul statului primitor, pe durata desemnării.

Semnarea acordurilor se înscrie în acţiunile Republicii Moldova privind abolirea reciprocă a regimului de vize pentru toate categoriile de călători cu statele din America Latină. Acordurile vor intra în vigoare după ce ambele state vor îndeplini procedurilor interne necesare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe