”Moldova, businessul lui Plahotniuc.” Curtea de Apel nu a validat alegerile din Chişinău

Completul de judecători de la CSJ este deja constituit din personaje apropiate oligarhiei, iar aceştia sunt gata să comită orice infracţiune, afirmă Andrei Năstase.
Judecătorii Curţii de Apel Chişinău Ala Malîi, Vladislav Clima şi Ecaterina Palanciuc
Judecătorii Curţii de Apel Chişinău Ala Malîi, Vladislav Clima şi Ecaterina Palanciuc (zdg.md)

Judecătorii Curţii de Apel Chişinău au respins joi seara recursul lui Andrei Năstase, liderul formaţiunii Platforma Demnitate şi Adevăr, şi pe cel al Partidului Socialiştilor prin care s-a cerut anularea hotărârii primei instanţe de invalidare a alegerilor locale anticipate în urma cărora Andrei Năstase a devenit primar al Chişinăului.

Imediat după pronunţarea deciziei, Andrei Năstase a declarat că se asistă la „un proces al absurdului”. Zeci de oameni au protestat joi seară în faţa Primăriei Chişinău împotriva deciziei de invalidare a scrutinului.

În context, deputata PLDM Maria Ciobanu a ţinut să noteze că Republica Moldova este ”businessul lui Plahotniuc. De unde justiţie, de unde dreptate?”

De menţionat că decizia instanţei de apel poate fi atacată la Curtea Supremă de Justiţie în decurs de o zi. Andrei Năstase a afirmat că deja ”completul de judecători de la CSJ este constituit din personaje apropiate oligarhiei, iar aceştia sunt gata să comită orice infracţiune”.

Judecătorii care au menţinut decizia judecătoriei Chişinău (sediul Centru), prin care alegerile locale din municipiul Chişinău nu au fost validate sunt Ala Malîi, Ecaterina Palanciuc şi Vladislav Clima.