Mitt Romney a rămas singur în cursa pentru învestitura republicană, după retragerea lui Ron Paul

Candidatul la învestitura republicană, Mitt Romney. (JEWEL SAMAD/AFP/Getty Images)
Epoch Times România
15.05.2012

Ron Paul, singurul rival al lui Mitt Romney în cursa pentru învestitura republicană, a anunţat luni că nu va mai cheltui bani pentru cele 11 alegeri primare care au mai rămas, suspendându-şi, practic, campania.

Congresmanul de Texas le-a explicat susţinătorilor săi, într-un email, că va acumula în continuare delegaţi pentru Convenţia republicană ce va avea loc în august, la Tampa, în Florida.

"Însă, mergând înainte, nu vom mai cheltui resurse pentru campanii în primare în statele care nu au votat încă. Procedând astfel fără nicio speranţă de succes ar însemna multe zeci de milioane de dolari pe care pur şi simplu nu îi avem", a explicat el.

Paul a obţinut 104 delegaţi din totalul de 1.144 necesari pentru învestitura republicană. În schimb Romney are 966 de delegaţi.

Baza de susţinători a congremanului de Texas Ron Paul nu a fost din start foarte mare, dar a fost entuziastă, implicată şi dispusă să contribuie financiar la campanie.

Fostul medic ginecolog în vârstă de 76 de ani, Paul este cunoscut pentru opoziţia fermă faţă de sistemul monetar al Rezervei Federale americane şi faţă de trimiterea de trupe americane în străinătate.

Mai recent, el a respins declaraţiile dure ale rivalilor săi republicani în legătură cu programul nuclear iranian.

Aceste poziţii - precum şi faptul că nu este de acord cu războiul împotriva drogurilor - i-au incitat pe susţinătorii săi, dar l-au plasat pe congresman la marginea taberei republicane.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor