Misiunea FMI va reveni în Bucureşti în a doua jumătate a lunii ianuarie

Seful misiunii FMI, Erik de Vrijer.
Seful misiunii FMI, Erik de Vrijer. (DANIEL MIHAILESCU / AFP / GettyImages)

Pentru cea de-a 7-a şi a 8-a evaluare a acordului stand-by, o nouă misiune a Fondului Monetar Internaţional va sosi în România în perioada 15-29 ianuarie.

Perspectivele economiei din România, bugetul pentru 2013, reformele structurale şi politica monetară sunt principalele teme de discuţie ale misiunii conduse de Erik de Vrijer.

"O misiune FMI, condusă de Erik de Vrijer, va vizita Bucureştiul de la 15 până pe 29 ianuarie 2013 pentru a efectua cea de-a 7-a şi a 8-a evaluare a acordului stand-by cu România. Misiunea FMI va discuta cu autorităţile române pe marginea evoluţiilor economice recente şi prognozei, bugetului guvernului general pe 2013, progresului în privinţa reformelor structurale, precum şi politicii monetare", a precizat joi reprezentantul FMI în România şi Bulgaria, Tonny Lybek.

Oficialul FMI a adăugat totodată că misiunea FMI în România va fi însoţită de echipe de la Comisia Europeană şi de la Banca Mondială.

Lybek a mai declarat că autorităţile române nu intenţionează să acceseze resursele disponibile în cadrul acordului de precauţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie