Victor Ponta: Discuţiile din Parlament privind bugetul încep la 14 ianuarie

Parlamentul României, în imagine, Victor Ponta
Parlamentul României, în imagine, Victor Ponta (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
22.12.2012

La sfârşitul primei şedinţe a noului său Cabinet, premierul Victor Ponta a declarat că dezbaterile pe buget vor fi reluate de 14 ianuarie în Parlament, iar votul va avea loc la sfârşitul lunii.

Premierul a anunţat că discuţiile pe buget din Guvern se vor încheia în Guvern pe 7 ianuarie, odată cu sosirea delegaţiei FMI în România.

„Avem inclusiv resursele pentru aplicarea majorării de de 7% la salariile bugetarilor”, a precizat Victor Ponta.

„Am adoptat OUG privind reorganizarea din cadrul administraţiei publice centrale. Practic, începând de astăzi, Guvernul funcţionează la capacitate normală. Pe 27 decembrie avem următoarea şedinţă de Guvern”, a declarat Victor Ponta.

Întrebat dacă vor fi persoane disponibilizate, premierul a precizat că în cazul în care va fi nevoie, vor exista şi demisii în Guvern.

„Dacă nu e nevoie de ele, da, nu facem protecţie socială prin funcţii în Guvern”, a afirmat premierul.

Premierul va coordona direct prefecţii, CNADNR se va transforma în Compania Naţională pentru Autostrăzi în subordinea ministrului pentru infrastructură, Dan Şova, iar Departamentul pentru Afaceri Europene va fi preluat de Ministerul Afacerilor Externe, conform noii reorganizări a Guvernului.

"Acum trece tot CNDANR-ul la domnul Şova, dar avem obligaţia în cel mai scurt timp - şi aşa am gândit lucrurile - să înfiinţăm o companie naţională pentru autostrăzi, care va rămâne la ministrul pentru mari proiecte şi implicit la mine, la primul-ministru, iar drumurile naţionale să treacă la Transporturi până în momentul în care avem regiuni, şi atunci va fi o altă clasificare a drumurilor - drumuri regionale, drumuri judeţene, drumuri naţionale - şi în funcţie de asta să se organizeze reţeaua de transport rutier", a mai declarat Ponta.

Ponta a adăugat că anul 2013 se va încheia cu o decizie a Parlamentului privind regionalizarea, şi nu doar a Parlamentului, ci şi cu o decizie a poporului român.

„Până în iunie 2013 vom avea în Parlament o decizie privind împărţirea pe regiuni. După care urmează referendum. Dacă nu vom face în 2013, nu vom mai face prea curând. Anul 2013 fără alegeri este anul în care vom putea lua decizii importante”, a mai declarat premierul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor