Ponta: Probabil că bugetul va fi votat de Parlament la sfârşitul lunii ianuarie 2013

Victor Ponta,declaraţii la Palatul Victoria
Victor Ponta,declaraţii la Palatul Victoria (Epoch Times România)
Epoch Times România
22.12.2012

Premierul Victor Ponta a susţinut sâmbătă după şedinţa de Guvern că este posibil ca la sfârşitul lunii ianuarie 2013 să fie votat în Parlament bugetul pentru acest an, subliniind că pentru începutul de an se bugetează 1/12 din bugetul anului 2012.

”Am cerut Ministerului de Finanţe şi Secretariatului General să lucreze deja la buget încă de acum o lună şi jumătate, însă acum avem clar structurile, avem miniştrii titulari, aceştia primesc fişa bugetară de la Finanţe şi o transmit înapoi cu solicitările, închidem discuţia internă în cadrul Guvernului până când vine delegaţia FMI, până pe şapte (ianuarie 2013, n.red.) sau zece, depinde...urmează să primim confirmarea, o săptămână probabil durează discuţiile cu cei de la FMI şi Comisia Europeană şi începând cu 14 ianuarie, am discutat deja cu preşedinţii celor două Camere (ale Parlamentului, n.red.) şi cu preşedinţii Comsiilor de Buget-Finanţei din cele două Camere, practic de pe 14 încep discuţiile în Parlament”, a explicat Ponta calendarul pentru bugetul pe 2013.

El a subliniat că până în acest moment, Guvernul a respectat calendarul stabilit şi e posibil ca până la sfârşitul lunii ianuarie 2013 să fie votat bugetul de către Parlament.

”Probabil pe un calendar normal şi până acum toate programările făcute s-au respectat, avem Guvern înainte de Crăciun, probabil la sfârşitul lunii ianuarie Parlamentul poate da votul final pentru bugetul consolidat şi bugetul de stat şi cel al asigurărilor sociale”, a susţinut premierul.

”Precizez încă odată, conform legii, în luna ianuarie se bugetează 1/12 din bugetul anului 2012, având inclusiv resursele pentru aplicarea măririi (pentru bugetari, n.r.) de 7,5%. Tot din acest motiv, până la aplicarea bugetului, nu puteam să vorbim de nimic suplimentar pentru că nu aveam de unde, ar fi fost absolut nerealist să spunem că mărim alte lucruri atâta timp cât avem 1/12 din bugetul pe 2012. Dl Boc a amânat o mulţime de lucruri pentru 31 decembrie 2012, fiind convins că nu va mai fi dânsul la Guvernare, dar neavând bugetul nu putem vorbi de măriri în alte domenii”, a completat acesta.

În acest context, Ponta a criticat faptul că unele Asociaţii ale revoluţionarilor din 1989 sunt supărate că nu vor primi majorări ale bugetului pentru anul 2013, punctând că sunt foarte mulţi care şi-au primit acest drept după anul 2000, iar pentru aceştia nu va aloca bani la buget pentru că ”e incorect”.

”Am văzut supărarea celor de la Asociaţiile de Revoluţionari. Şi acolo, vreau să spun foarte clar: nu se poate da niciun leu în plus decât la buget şi doi: îmi menţin decizia şi sigur că mulţi vor fi supăraţi că nu se poate să continuăm cu 20 mii de revoluţionari din care 15 mii şi-au descoperit Revoluţia după anul 2000. Putem să dăm sprijin pentru răniţi, pentru cei cu dizabilităţi şi eventual pentru cei care chiar au fost în decembrie 1989, revuluţionarii de după anul 2000 nu sunt de acord şi n-o să primească nici măcar la buget bani pentru că e incorect. Pentru cei care au fost la Revoluţie şi pentru cei care beneficiază în baza legii, pentru aceia, la buget putem să găsim soluţiile respective”, a mai spus Ponta după şedinţa de Guvern.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor