Mişcări de culise pentru mazilirea secretarului de stat care vrea să lase fără certificate falşii revoluţionari. S-a încercat cooptarea lui Ciolacu

Mihai Dodu (Epoch Times)
Loredana Diacu
28.06.2023

Mai mulţi preşedinţi de asociaţii de revoluţionari şi revoluţionari cărora li s-au retras certificatele de Luptător cu Rol Determinant la Revoluţie au întreprins demersuri şi trag sfori pentru revocarea din funcţie a secretarului de stat Mihai Dodu de la Secretariatul de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989.

Speriaţi de faptul că de la venirea lui Dodu - fiu de erou martir ucis la Revoluţia din decembrie '89 - secretariatul de stat a început să retragă tot mai multe certificate de luptător cu rol determinant, aceştia vor să-l dea jos pe Dodu pentru ca unii dintre ei şi membrii asociaţiilor lor să nu îşi piardă din certificate. Căci potrivit surselor noastre, există suficienţi falşi luptători cu rol determinant care compromit ideea de Revoluţie şi sacrificiul celor care au vărsat sânge pentru ieşirea ţării din comunism prin asumarea, în mod fals, a unei calităţi pe care nu au avut-o, doar pentru recunoaştere publică şi, evident, pentru banii de indemnizaţie.

După ce însuşi Marcel Ciolacu a rămas fără certificat de Luptător cu Rol Determinant, comisia de resort din secretariatul de stat pentru revoluţionari stabilind că acesta nu îndeplineşte toate criteriile necesare pentru a primi acest titlu, unii şefi de asociaţii au încercat să-l convingă pe premier să îi sprijine în demersul lor şi să îi dea jos pe Dodu şi pe echipa lui.

Aceştia s-au angajat să strângă semnături în acest sens urmând să le depună la PSD, ca argument pentru ca Ciolacu să îl demită pe Mihai Dodu, şi e posibil să şi strângă câteva semnături având în vedere faptul că numărul celor care au obţinut în mod nemeritat certificate de LRD e destul de mare. Suficienţi oameni care au ieşit la Revoluţie dar au fost simpli revoluţionari în loc să se mulţumească cu această onoare - căci este o onoare să fi luptat contra comunismului - au vrut certificat LRD cu privilegiile aferente. Unii dintre cei implicaţi în strângerea de semnături sunt, potrivit informaţiilor noastre, oameni cărora li s-au retras certificatele.

Contactat de Epoch Times, premierul Ciolacu a negat că are vreo legătură cu acest demers şi a transmis că nu are nicio intenţie să îl schimbe din funcţie pe Dodu.

În 2015 asociaţia de revoluţionari din Buzău din care face parte Ciolacu a depus o cerere pentru acordare de certificate de luptator cu rol determinant, printre cei trecuţi pe lista fiind inclusiv actulul premier. În urma cu câteva zile, comisia de la secretariatul de stat pentru revoluţionari a decis ca acesta nu întruneşte condiţiile necesare pentru a fi considerat LRD, aşa că Ciolacu rămâne doar cu calitatea de revoluţionar.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor