Mirel Rădoi va părăsi banca tehnică a naţionalei României după partidele din noiembrie

"Din luna noiembrie, echipa naţională trebuie să-şi găsească antrenor. Indiferent ce se întâmplă. Şi dacă vom fi pe primul loc, eu nu voi mai fi.. Contractul meu se termină, îmi văd de treaba mea, echipa naţională rămâne în continuare, să aduceţi pe cine vreţi dumneavoastră" - Mirel Rădoi.
Selecţionerul naţionalei de fotbal a României, Mirel Rădoi.
Selecţionerul naţionalei de fotbal a României, Mirel Rădoi. (Getty Images)

Mirel Rădoi a declarat în timpul conferinţei de presă organizate după meciul cu Armenia, câştigat de tricolori cu scorul de 1-0 (1-0), că va părăsi banca tehnică a naţionalei României după ultimele meciuri din grupa de calificare la Cupa Mondială de anul viitor din Qatar, cu Islanda şi Liechtenstein.

După cum a menţionat acesta, contractul său cu Federaţia Română de specialitate va expira în luna noiembrie.

"În momentul de faţă ar trebuie să vorbim despre partidele rămase şi nu despre situaţia mea. Nu încerc să pun presiune pe conducerea federaţiei să vină cu vreun contract. Şi dacă s-ar prelungi, ar fi cu acordul meu. Dar în momentul de faţă nu vreau să creăm un alt subiect. Oricine, din luna noiembrie încolo, poate fi în faţa dumneavoastră, aşa că orice este posibil. Îmi vine greu să cred că acum vreţi să mai fiu aici, după ce în tur voiaţi să-mi dau demisia.

Mi-e greu să cred că după partida cu Islanda (barajul pentru EUROP 2020, n.red.), când voiaţi să plec, acum vreţi să mai rămân la echipa naţională vreo doi ani, să mai staţi cu mine pe aici. Reacţionăm doar în funcţie de rezultat? Nu are rost, mă ştiţi. Din luna noiembrie, echipa naţională trebuie să-şi găsească antrenor. Indiferent ce se întâmplă. Şi dacă vom fi pe primul loc, eu nu voi mai fi, am spus foarte clar. Contractul meu se termină, îmi văd de treaba mea, echipa naţională rămâne în continuare, să aduceţi pe cine vreţi dumneavoastră.

Pentru mine nu ar însemna foarte mult o calificare la baraj, ar însemna pentru echipa naţională şi pentru băieţi. (...) Gândurile nu mi le-am schimbat, cred că trebuie să vorbim despre meciurile echipei naţionale şi nu despre mine. Eu vreau să câştigăm cele două meciuri şi apoi vom vedea ce va fi, contractul meu se termină în luna noiembrie.

Oferte au fost până acum, în momentul de faţă chiar nu am nimic, vă dau cuvântul de onoare, nu am nicio înţelegere tacită. Federaţia nu mi-a făcut o ofertă şi dacă ar face-o nu aş accepta, e un ciclu care s-a terminat din punctul meu de vedere. Nu am ce să reproşez federaţiei, mi-au pus totul la punct. Am nevoie de o pauză, dacă va veni apoi o ofertă probabil că voi accepta", a declarat Mirel Rădoi.

Prima reprezentativă de fotbal a României a obţinut o victorie extrem de preţioasă în lupta pentru calificarea la turneul final de anul viitor din Qatar, luni seara, pe Stadionul Steaua din Capitală.

Jucătorii selecţionerului Mirel Rădoi s-au impus în faţa echipei similare a Armeniei cu scorul de 1-0 (1-0), rezultat ce le asigură tricolorilor locul doi în clasamentul Grupei J.

Golul care a adus bucurie maximă în tabăra tricoloră a venit din fază fixă - un corner executat bine de Răzvan Marin l-a găsit la post pe Alexandru Mitriţă, cel mai scund jucător al lotului marcând cu capul în plasa porţii apărată de goalkeeper-ul David Iurcenko (minutul 26).

În urma acestui succes, România a urcat pe locul doi în Grupa J, cu 13 puncte, Macedonia de Nord e a treia, cu 12 puncte, Armenia e a patra, cu 12 puncte, Islanda se află pe cinci, cu 8 puncte, iar Liechtenstein e ultima, cu un punct.

Germania, lidera clasamentului şi-a asigurat deja prezenţa la turneul final graţie victoriei cu 4-0 în faţa Macedoniei de Nord, în deplasare.
Într-un alt meci al serii, Islanda a trecut de Liechtenstein cu acelaşi scor, 4-0.

Ultimele meciuri din grupă vor avea loc luna viitoare, România urmând să joace acasă cu Islanda (11 noiembrie) şi în deplasare cu Liechtenstein (14 noiembrie).

Câştigătoarele grupelor se vor califica direct la turneul final din Qatar. Formaţiile clasate pe locurile secunde şi cele mai bune două echipe necalificate din Liga Naţiunilor 2020-2021 vor juca baraje în urma cărora alte trei formaţii vor obţine biletele pentru CM 2022.