Claudiu Adam este campion naţional de drift, la Clasa Pro

Claudiu a devenit cel mai tânăr campion naţional de drift, la Clasa Pro, după etapa finală a sezonului 2021 organizat în acest weekend pe circuitul MotorPark din Adâncata.
Pilotul român Claudiu Adam.
Pilotul român Claudiu Adam. (Claudiu Adam Drift Pilot/facebook)

După etapa finală a sezonului 2021 în Campionatul Naţional de Drift, organizat în premieră pe circuitul MotorPark din Adâncata, au fost desemnaţi numele celor doi campioni la categoriile Pro şi Semi Pro, potrivit paginii oficiale de Facebook a Federaţiei Române de Automobilsm Sportiv.

La numai 18 ani, Claudiu Adam s-a impus la Clasa Pro.

Pe o nouă maşină de concurs, o Toyota GT86 de 900 de cai putere, acesta a terminat runda finală pe poziţia a treia după ce în battle-ul din semifinale, s-a înclinat în faţa bulgarului Ivan Ivanov, campionul en-titre, care avea să câştige etapa. Podiumul a fost completat de ucraineanul Dmytro Zhaivoronok.

Acest succes i-a conferit însă lui Adam locul 1 la finalul actualei stagiuni, cu un total de 379 de puncte. Pe locul 2 se află Ivan Ivanov, cu 331 de puncte, în timp ce pe 3 la general s-a clasat in extremis Cătălin Trifan, cu 243 de puncte.

La Semi Pro, victoria din ultima etapă a fost obţinută tot de un bulgar, Rumen Chanliev, debutant în campionatul intern. Acesta l-a învins în battle-ul final pe Gabi Imre jr (15 ani), în timp ce în finala mică, rolurile s-au inversat, cu românul Eduard Niţă învingător în faţa lui Dragomir Roglinov.

Succesul din finala mică i-a asigurat lui Eduard Niţă şi titlul de campion al categoriei Semi Pro, cu o diferenţă de numai două puncte în faţa lui Imre jr. Pe 3 la clasă a încheiat Natalia Iocsak, sportiv din Baia Mare în vârstă de doar 18 ani.

Un total de 52 de piloţi din România, Bulgaria şi Ucraina au concurat la ultima etapă a Campionatului Naţional de Drift organizată de RoDrift sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv.