Mircea Lucescu nu exclude s-o antreneze pe Marseille din sezonul viitor

Antrenorul român Mircea Lucescu. (ANDREW YATES / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
11.03.2014

Mircea Lucescu, antrenorul echipei ucrainene de fotbal Şahtior Doneţk, nu exclude să preia din sezonul viitor formaţia franceză Olympique Marseille, scrie portalul Le Phoceen.


Preşedintele lui Olympique, Vincent Labrune, a declarat vineri că ştie cine va pregăti echipa din stagiunea viitoare, însă nu a dezvăluit niciun nume. În Franţa au apărut speculaţii despre viitorul antrenor al lui OM, printre numele evocate fiind Mircea Lucescu.
Acesta are o serie de atuuri: experienţa, palmaresul, capacitatea de a lucra cu tinerii, stăpânirea limbii franceze, probabilul interes pentru un asemenea post. În plus, actuala situaţie din Ucraina l-ar putea face pe Lucescu să plece de la Şahtior.
Contactat în Ucraina de portalul citat, Lucescu a afirmat: "Nu ştiu nimic. Vom începem campionatul, în mod normal duminică, vom vedea ce se va întâmpla, mă concentrez asupra acestui aspect". El a precizat că nu poate comenta posibilitatea despărţirii de Şahtior: "Nu pot vorbi despre asta cu un ziarist! Există un preşedinte pentru asta. Deocamdată n-am avut contacte".


"E bine dacă se vorbeşte de mine. E mai rău când nu te pomeneşte nimeni. Nu pot vorbi despre asta. Ştiţi însă că sunt puternic legat de fotbalul francez", a adăugat Lucescu.


OM are un sezon modest şi ocupă locul 6 în Ligue 1, cu 10 etape de disputat, la 9 puncte de poziţia a treia, ce duce în preliminariile Ligii Campionilor. În actuala ediţie a Champions League, echipa a pierdut toate meciurile din faza grupelor. Din decembrie, ea este antrenată de José Anigo, numit în locul lui Elie Baup.
Lucescu a fost lăudat de fostul jucător francez Ousmane Dabo, care i-a fost elev la Inter Milano. "Cred că a evoluat de atunci, au trecut totuşi 16 ani, dar era deja un antrenor mare, un adept al jocului spectaculos, dar care ştie şi să se impună în faţa jucătorilor celebri. Are deci profilul potrivit pentru Olympique Marseille", a spus Dabo.
"E destul de dur cu tinerii, însă dur în sensul bun al cuvântului. Nu e ceva gratuit, e un om care are nişte valori, pe care le transmite jucătorilor, e important. (...) E bun pentru promovarea tinerilor talentaţi", a adăugat fostul mijlocaş.


Alte nume evocate de presă pentru banca tehnică a lui OM sunt Zinedine Zidane, Michael Laudrup, Boudewijn Zenden, Lucien Favre, Roberto Di Matteo sau Carlos Bianchi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor