Mircea Dumitru: La universităţi cu toleranţă zero la copiat, teza şefei DNA nu ajungea să fie susţinută

Într-o astfel de situaţie precum cea a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, la universităţile care au toleranţă zero de copiat, recomandarea care se face este să se refacă teza de doctorat, dar înainte de susţinerea sa, a atras atenţia ministrul Educaţiei Mircea Dumitru.
Mircea Dumitru(Ministrul Educatiei)
Mircea Dumitru(Ministrul Educatiei) (Florin Chirila/Epoch Times)

La universităţile cu "toleranţă zero la copiat", în cazuri similare cu cel al şefei DNA, Laura Codruţei Kovesi, se solicită refacerea tezei de doctorat, o astfel de lucrare nu ajunge să fie susţinută, a declarat joi, pentru News.ro, ministrul Educaţiei Mircea Dumitru.

"În referatul tehnic, decizia a fost exact aceasta: 4% reprezintă o copiere după surse care nu sunt menţionate în corpul tezei şi 1% plagiat, copiere care a fost preluată din surse generale din domeniul jurisprudenţei. Propunerea făcută atât de comisia tehnică, cât şi de comisia juridică a fost că pedeapsa să fie proporţională cu frauda. Şi au insistat că la această proporţie de 5%, dânşii nu pot să recomande retragerea titlului", a explicat Mircea Dumitru.

Raportul Comisiei Juridice care a rezultat în urma evaluări făcute de comisia tehnică responsabilă să analizeze teza şefei DNA a fost înaintat Consiliului General al CNADTCU, care şi l-a asumat prin vot aproape în unanimitate.

Ministrul Educaţiei a subliniat că, "într-o astfel de situaţie, la universităţile care au toleranţă zero de copiat, recomandarea care se face este să se refacă teza şi nesusţinerea tezei". Oficialul a adăugat însă că în cazul discutat de CNADTCU, teza a fost susţinută, iar titlul acordat.

"Dacă vor exista contestaţii, Ministerul le va lua în considerare şi CNADTCU le va discuta", a precizat Mircea Dumitru.

Pentru mai multe detalii despre decizia CNATDCU în cazul Kovesi intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne