Ministrul sud-corean de externe a acceptat invitaţia lui Corlăţean de a vizita România

Ministrul sud-corean de externe, Kim Sung-Hwan. (BRENDAN SMIALOWSKI / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
28.09.2012

Ministrul sud-corean de externe, Kim Sung-Hwan, a acceptat joi invitaţia omologului român, Titus Corlăţean, de a vizita România, informează MAE.

Invitaţia a fost lansată în cadrul întrevederii bilaterale pe care cei doi oficiali au avut la New York, în marja Adunării Generale a ONU.

Cu prilejul întrevederii, cei doi miniştri au subliniat voinţa comună de a dinamiza relaţiile bilaterale româno - sud-coreene în multiple domenii şi de a continua implementarea Planului Comun de Acţiune pentru valorificarea substanţei Declaraţiei privind stabilirea unui Parteneriat Strategic între România şi Republica Coreea.

Ministrul român al afacerilor externe a exprimat dorinţa de a spori schimburile comerciale bilaterale, într-o formă echilibrată, a prezentat oportunităţile de investiţii în România, îndeosebi în domeniile infrastructurii şi energiei, şi a încurajat companiile sud-coreene să îşi intensifice prezenţa investiţională în economia românească.

Miniştrii au subliniat buna cooperare dintre România şi Republica Coreea în cadrul mecanismelor ONU şi al formatelor bi-regionale de cooperare.

În contextul în care România asigură în momentul actual reprezentarea locală a UE la Phenian, cei doi miniştri au avut un schimb de vederi asupra evoluţiilor din Peninsula Coreeană, exprimând speranţa că vor exista evoluţii în direcţia păcii, prosperităţii, stabilităţii şi securităţii în regiune. În acest context, a fost subliniată importanţa respectării obligaţiilor internaţionale în domeniul neproliferării şi controlului armamentelor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor