Ministrul Sănătăţii: Poate nu e oportun în această perioadă să existe interzicerea cumulului pensiei cu salariul

Ioana Mihăilă
Ioana Mihăilă (Epoch Times Romania)

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a susţinut, la Antena 3, că „poate nu e oportun” să se interzică salariul la stat cu pensia în această perioadă şi că în sistemul medical impactul ar fi limitat.

Ministrul Sănătăţii a mai transmis că a vorbit cu Raluca Turcan şi că, dacă legea trece în actuala formă în care cadrele medicale nu sunt exceptate de la interdicţia cumulării pensiei cu salariul, se vor căuta soluţii alternative.

„În primul rând, este un proiect de lege pe care Guvernul l-a trimis spre Parlament, iar noi l-am trimis cu observaţii, tocmai spunând că poate nu e oportun, cel puţin în această perioadă, să existe interzicerea acestui cumul de pensie cu salariul.

Impactul, în oricare dintre direcţii am merge, probabil că va fi unul limitat. Noi am făcut o analiză şi sunt aproximativ 900 de persoane, cadre medicale, din care puţin peste 400 de medici, care se află în această situaţie acum.

Din discuţiile pe care le-am avut cu doamna ministru al Muncii, dacă legea trece în această formă, vom găsi forme alternative pentru personalul medical, astfel încât aceşti medici care depăşesc vârsta de pensionare să poată să lucreze în continuare şi să primească pensia. Nu o excepţie, dar nişte forme convenabile”, a declarat Ioana Mihăilă, la Antena 3.

Reamintim că guvernul a adoptat miercuri proiectul de lege care interzice cumulul pensiei cu salariul pentru bugetari. Nu toţi cei plătiţi de la buget vor trebui să aleagă între salariu şi pensie, ci există şi nişte excepţii precum aleşii locali, parlamentarii, membrii CCR şi ai Curţii de Conturi etc. Medicii nu se numără printre excepţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne