Ministrul rus al Transporturilor: Sancţiunile au rupt practic toată logistica din Rusia

Avion al companiei ruse Aeroflot
Avion al companiei ruse Aeroflot

Ministrul rus al Transporturilor, Vitali Saveliev, a afirmat că sancţiunile pe care Occidentul le-a impus Rusiei ca răspuns la invadarea Ucrainei, au dus la probleme grave cu logistica în ţară.

"Sancţiunile care au fost impuse astăzi Federaţiei Ruse au rupt practic toată logistica din ţara noastră. Şi suntem nevoiţi să căutăm noi coridoare logistice", a declarat Saveliev presei, potrivit publicaţiei Meduza.

Potrivit ministrului, autorităţile ruse vor rezolva problemele apărute cu ajutorul coridorului de transport Nord-Sud, care trece prin porturile Astrahan pe Volga, Olya pe canalul Volga-Caspică şi Makhachkala la Marea Caspică.

Sursa citată informează că, după declanşarea invaziei ruse în Ucraina, cel mai mare operator de containere din lume, Maersk, a anunţat încetarea activităţilor în Rusia, iar companiile de logistică Fedex şi UPS au încetat să mai livreze bunuri în ţara-agresor.

În plus, liniile maritime MSC, Hapag-Lloyd şi Yang Ming au suspendat rezervarea de nave în direcţia Rusiei. De asemenea, ţările UE, Statele Unite şi Canada şi-au închis spaţiul aerian pentru avioanele ruseşti.