Ministrul Justiţiei a avut o întrevedere cu delegaţia Comisiei de la Veneţia

Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, s-a întâlnit marţi cu delegaţia Comisiei Europene pentru Democraţie prin Drept (Comisia de la Veneţia), care se află într-o vizită în Capitală, la invitaţia Guvernului României, în pregătirea opiniei solicitate în luna iulie 2012 de secretarul general al Consiliului Europei şi de Prim-ministrul României.
Comisia de la Veneţia la Bucureşti (Epoch Times România)
Epoch Times România
11.09.2012

Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, s-a întâlnit marţi, 11 septembrie 2012, cu delegaţia Comisiei Europene pentru Democraţie prin Drept (Comisia de la Veneţia), care se află într-o vizită în capitală, la invitaţia Guvernului României, în pregătirea opiniei solicitate în luna iulie 2012 de secretarul general al Consiliului Europei şi de Prim-ministrul României.

La întâlnirea cu membrii delegaţiei au fost aduse în discuţie subiecte legate de organizarea şi funcţionarea sistemului judiciar român, procesul de legiferare, precum şi problema controlului constituţionalităţii actelor normative. Delegaţia Comisiei de la Veneţia a fost interesată de detalierea unor aspecte privind percepţia nevoii de modicare a Constituţiei şi a legislaţiei subsecvente în raport de evoluţia realităţilor juridice din România.

Ministrul Justiţiei a scos în evidenţă importanţa instituţiilor fundamentale ale statului în bunul mers al societăţii în general, reasigurând angajamentul executivului în această direcţie.

Comisia de la Veneţia (Comisia Europeană pentru Democraţie prin Drept) a fost înfiinţată în 1990 printr-un Acord parţial încheiat între 18 state membre ale Consiliului Europei, având funcţia de organ consultativ al Consiliului Europei în probleme juridice.

Rolul Comisiei de la Veneţia este de a realiza avize punctuale şi rapoarte pe domeniile sale de competenţă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor