Ministrul iranian al sporturilor se află la Londra pentru a asista la ceremonia de deschidere a JO

Epoch Times România
26.07.2012

Mass-media iraniene au anunţat joi că Mohammad Abbasi, ministrul iranian al sporturilor, se află la Londra pentru a asista vineri la ceremonia de deschidere a Jocurilor olimpice, informează AFP.

Sursele citate nu au precizat dacă preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad, care şi-a exprimat voinţa de asista la eveniment, se deplasează de asemenea la Londra.

Agenţiile de presă iraniene Mehr şi Isna au anunţat că Mohammad Abbasi s-a aflat la conducerea unei delegaţii formată din circa şase responsabili, între care şeful comitetului olimpic naţional, Mohammad Aliabadi.

Relaţiile dintre Iran şi Marea Britanie sunt dificile de la atacarea ambasadei britanic la Teheran, în noiembrie, de către studenţi islamişti, şi după decizia Marii Britanii de a-şi închide reprezentanţa diplomatică şi a rechema în ţară diplomaţii iranieni.

Marea Britanie a fost, de atunci, una din primele ţări europene care au adoptat sancţiuni împotriva Băncii centrale iraniene pentru a face presiuni asupra Iranului din cauza programului său nuclear controversat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor