Ministrul Energiei: Există mineri angajaţi fictiv ce nu lucrează în mină. Complexul trebuie curăţat de asemenea practici

Virgil Daniel Popescu - gov.ro
Virgil Daniel Popescu - gov.ro (Epoch Times România)

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat, luni seară, la Digi24, că a fost informat că unii dintre mineri ar fi angajaţi fictiv şi nu lucrează în mină, cerând ca CEH (Complexul Energetic Hunedoara) să fie “curăţat” de astfel de practici.

“În urma acestui protest, chiar din rândul minerilor mi-au venit tot felul de informaţii că există persoane care sunt angajate şi care practic nu lucrează în mină. Sunt angajate fictiv. Aceste lucruri trebuie analizate, rezolvate şi curăţată Compania (CEH – n.red.) de asemenea practici, pentru a putea pune o bază solidă. Nu cred că este o soluţie ceea ce s-a întâmplat. Soluţia cu plata salariilor oricum era rezolvată prin această ordonanţă am dat-o şi iniţiat-o în urmă cu două săptămâni înainte de pornirea acestui protest”, a susţinut ministrul Energiei.

De asemenea, Popescu şi-a exprimat speranţa că procedura de reorganizare a Complexului Energetic Hunedoara să fie finalizată într-o lună şi jumătate.

“Este vorba de separarea Termocentralei de la Paroşeni, împreună cu cele patru mine, într-o societate prin dare în plată către ANAF şi preluarea datoriilor, ştergerea datoriilor şi revenirea în circuitul economic prin Ministerul Energiei, şi Termocentrala de la Mintia către administraţia locală, Consiliul Judeţean sau Primărie”, a explicat Virgil Popescu.

“CEH practic a fost falimentată cu bună ştiinţă de cei de la PSD. Să reuşim să facem două societăţi [CEH şi Mintia – n.r.] care să fie viabile. Una a administraţiei locale şi una în continuare a Ministerului Energiei. Este realizabil”, a adăugat ministrul.

Totodată, potrivit ministrului Energiei, din extracţia de cărbune nu se pot acoperi toate cheltuielile.

Remarcile lui Virgil Popescu vin în contextul în care minerii care s-au autoblocat în subteranul minei Lupeni din Valea Jiului, pentru a-şi exprima nemulţumirile faţă de neplata la timp a salariilor, au încheiat protestul după ce au fost anunţaţi în legătură cu prevederile acordului încheiat de liderii lor la Ministerul Muncii referitor la plata drepturilor băneşti restante.

Prin urmare, Guvernul va aloca bani pentru plata drepturilor salariale restante ale minerilor de la CEH, a declarat, luni, ministrul Muncii, Raluca Turcan, la finalul discuţiilor avute cu liderii minerilor. Mai exact, în zilele de 25 şi 26 ale lunii curente minerii îşi vor încasa drepturile salariale restante, dar şi beneficiile restante precum tichetele de masă şi banii de transport.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne