Ministrul Educaţiei: Din lipsă de studenţi, unele universităţi ar putea dispărea

Vicepresedintele Comisiei de Invatamant din Senat, Ecaterina Andronescu. (www.gov.ro)
Liviu Şerbănescu
08.07.2012

Rezultatele afişate duminică relevă faptul că anul acesta au picat examenul de bacalaureat cam la fel de mulţi elevi ca în 2011, an care a fost considerat cel mai slab din istoria învăţământului din România. Ministrul Educaţiei spune că este posibil ca unele universităţi să se închidă, din lipsă de studenţi.

Listele care au fost deja afişate duminică plasează mulţi dintre elevi sub linia de promovare a examenului de maturitate.

În multe judeţe, rata de promovabilitate este sub 50%, iar recordul negativ se înregistrează în judeţul Ilfov unde 85% din elevi au picat bacalaureatul.

"Vom face o analiză la nivelul Ministerului Educaţiei şi voi cere inspectoratelor să prezinte un raport din care să rezulte şi măsurile pe care şi le propun pe viitor", a precizat duminică Ecaterina Andronescu, relevă România TV.

Ecaterina Andronescu a relevat faptul că influenţa rezultatelor de la bacalaureat asupra învăţământului universitar, ar putea provoca închiderea porţilor unor universităţi, deoarece "vor constata că nu mai au obiectul muncii".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor