Ministrul desemnat al Educaţiei este de acord ca elevii bucureşteni să stea acasă pe data de 9 mai

Epoch Times România
04.05.2012

Ministrul desemnat al Educaţiei, Corina Dumitrescu, a declarat vineri că şi-a dat acordul de principiu ca, în situaţia în care Guvernul propus de USL va fi învestit luni, elevii din Bucureşti să fie liberi pe 9 mai, când se desfăşoară finala UEFA Europa League.

Ea a spus că a fost contactată telefonic în acest sens de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, şi şi-a dat acordul de principiu pentru acest lucru.

"Mi-am exprimat acordul de principiu şi la momentul la care vom depăşi votul de încredere al Parlamentului, dacă aspectele formale nu vor fi fost rezolvate de actualul ministru în funcţiune, îmi asum eu şi această chestiune", a afirmat ministrul desemnat.

Ministrul Educaţiei, Cătălin Baba, a declarat vineri într-o conferinţă de presă că în urma discuţiei cu primarul general, Sorin Oprescu, şi-a dat acordul ca elevii bucureşteni să nu înveţe în data de 9 mai, când are loc finala UEFA Europa League.

Ministrul a precizat că va discuta şi cu inspectorul general Cristian Alexandrescu pe această temă.

"Prezenţa în oraş a 50-60.000 de oameni poate să bulverseze activitatea şcolară. Ţinând seama că acţiunea va avea loc miercuri, când deja noul guvern va fi probabil învestit, cred că va trebui să se discute şi cu doamna ministru (n.r. - Corina Dumitrescu) despre această problemă", a mai spus Baba.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat joi că îi va solicita ministrului Educaţiei să le dea liber elevilor bucureşteni pe 9 mai, ziua în care va avea loc pe Naţional Arena finala de fotbal Europa League.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor