Elevii bucureşteni ar putea fi liberi pe 9 mai

(photos.com)
Epoch Times România
04.05.2012

Ministrul Educaţiei, Cătălin Baba, a declarat într-o conferinţă de presă că în urma discuţiei cu primarul general, Sorin Oprescu, şi-a dat acordul ca elevii bucureşteni să nu înveţe în data de 9 mai, când are loc finala UEFA Europa League.

Ministrul a precizat că va discuta şi cu inspectorul general Cristian Alexandrescu pe această temă.

"Prezenţa în oraş a 50-60.000 de oameni poate să bulverseze activitatea şcolară. Ţinând seama că acţiunea va avea loc miercuri, când deja noul guvern va fi probabil învestit, cred că va trebui să se discute şi cu doamna ministru (n.r. - Corina Dumitrescu) despre această problemă", a mai spus Baba.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat joi că îi va solicita ministrului Educaţiei să le dea liber elevilor bucureşteni pe 9 mai, ziua în care va avea loc pe Naţional Arena finala de fotbal Europa League.

"Am să vorbesc şi eu cu ministrul învăţământului să dea la copii o zi liberă, pentru că nu vrem să-i punem pe părinţi să-i ducă la şcoală, în condiţiile în care Ambasada Spaniei îmi comunică faptul că se aşteaptă la 35.000 de invitaţi. Ca să-i aduci pe toţi cu coloana, cu Poliţia, cât am fi noi de bine organizaţi, creăm o serie întreagă de nemulţumiri. Atunci să stea copiii acasă liniştiţi o zi. Dar mai sper să fie de acord şi ministrul învăţământului", a afirmat Oprescu.

El a declarat şi vineri că urmează să le solicite premierului, ministrului Educaţiei şi Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti să declare data de 9 mai zi liberă pentru toate unităţile de învăţământ din Capitală, după modelul organizării la Bucureşti a Summitului NATO.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor