Ministrul Barbu acuzat că a luat şpagă şi răsplătit cu un săculeţ de "arginţi

Daniel C. Barbu, ministrul Culturii
Daniel C. Barbu, ministrul Culturii (Epoch Times România)

Joi seara, imediat după vandalizarea maşinii ministrului Culturii, Daniel Barbu, Premierul Victor Ponta a declarat că a vorbit cu subordonatul sau şi acesta este "în stare bună." Ponta a cerut pedepsirea celor vinovaţi.

Barbu a participat ieri la un eveniment în Club A, în Centrul Vechi al Capitalei, la o dezbatere culturală, pe tema demolării casei monseniorului Ghika, personalitate ucisă în închisori de comunişti, după torturi greu de imaginat. Evenimentul a fost făcut public pe Facebook şi a atras atenţia celor care protestează împotriva exploatărilor cu cianuri la Roşia Montană, care ar duce, afirmă protestatarii, la distrugerea patrimoniului istoric pe care Barbu, ca ministru al culturii, are obligaţia de a-l proteja.

Astfel, ministrul Barbu, susţinător fervent al exploatărilor RMGC, a avut joi seara surpriza de a îşi vedea expozeul întrerupt brusc de un grup de tineri care l-au înconjurat, acuzându-l de distrugerea patrimoniului istoric de la Roşia Montană. Asupra Ministrului rămas literalmente mut pe scaunul sau din Club A, a plouat cu bani imprimaţi cu chipul său. Lui Barbu i-a fost întins un săculeţ cu monezi, simbol al trădării, şi a fost întrebat direct "Cât ai luat şpagă, bă'?". Minute în şir, Barbu a stat încremenit, fără să scoată un cuvânt, printre pancarde pe care scria "Barbu vinovat de distrugerea patrimoniului", "Demisia" "Barbu, călăul" etc. în timp ce manifestanţii scandau "ruşine, ruşine să vă fie!"

Ministrul nu a fost agresat fizic absolut deloc.

Ieşind din club, Barbu şi-a găsit maşina înconjurată de zeci de protestatari care s-au îmbrâncit cu jandarmii, continuând să-i ceară demisia de la minister. În prezenţa forţelor de ordine, ministrului Barbu i-a revenit vocea şi s-a certat în parte cu protestatarii din apropierea lui.

Maşina i-a fost "vandalizată" peste tot pe ea fiind lipite numeroase "bancnote" pe care era tipărit chipul său. Pe parbrizul ministrului a mai fost pus şi un steag pe care scria "Salvaţi Roşia Montană". Ministrul a mai acuzat si luneta spartă, desi dintr-o filmare reiese că şi-a spart-o singur, când a trântit portiera nervors.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Irina Drăgan a declarat că, la solicitarea Poliţiei, jandarmii au intervenit pentru deblocarea maşinii ministrului culturii însă nicio persoană nu a fost reţinută, poliţia urmând să continue cercetările în acest caz”.

Daniel Barbu a mai avut parte de dovezi de "simpatie" similare. La mijlocul lunii septembrie, în plin "sezon" de proteste împotriva avizării exploatărilor RMGC, mai multe persoane l-au aşteptat pe Barbu la Cluj, în faţa Prefecturii, după care, odată ministrul ajuns în raza lor vizuală, au aruncat cu roşii spre el.

Premierul Ponta a asigurat opinia publică de faptul că Ministrul este teafăr şi sănătos.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne