"Minciună şi mizerie"! Vlad Voiculescu demontează declaraţiile lui Dragnea

Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

#minciunasimizerie este hashtagul folosit de fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, pentru a-şi finaliza postarea despre o declaraţie făcută de Liviu Dragnea luni, zi în care s-au comemorat doi ani de la incendiul din Colectiv.

Concret, Dragnea a declarat că i-a cerut premierului să prelungească termenul prin care este finanţat de la buget tratamentul pentru victimele de la Colectiv şi în 2018.

În replică, Vlad Voiculescu reaminteşte că tratamentul în străinătate al celor de la Colectiv este acoperit printr-o ordonanţă adoptată de tehnocraţi.

"Tratamentul în străinătate al celor de la Colectiv este acoperit prin OUG nr. 74/2016 aprobată de guvernul Cioloş. Ce an este precizat aici? Iaca... tot 2018", scrie Vlad Voiculescu pe contul său de Facebook.

Ori, respectiva ordonanţă prevede, chiar la art. 1. alin 1, că: "Se aprobă plata din bugetul Ministerului Sănătăţii a cheltuielilor aferente tratamentului în străinătate pentru persoanele a căror stare de sănătate a fost afectată în urma tragicului eveniment din data de 30 octombrie 2015 produs în clubul Colectiv din municipiul Bucureşti, denumite în continuare victime, care beneficiază de tratament medical în străinătate în perioada 2015-2018, în continuarea tratamentului acordat în regim de spitalizare în unităţi sanitare publice din România şi din străinătate."

#minciunasimizerie, concluzionează fostul ministru al Sănătăţii.