Mihai Ungureanu doreşte ca Opoziţia să participe la şedinţele importante pentru ţară

Cu ocazia prezenţei de astăzi la tribuna Parlamentului, premierul Mihai-Răzvan Ungureanu a menţionat că doreşte ca şi parlamentarii opoziţiei să participe la şedinţe.
Epoch Times România
09.02.2012

Cu ocazia prezenţei de astăzi la tribuna Parlamentului, premierul Mihai-Răzvan Ungureanu a menţionat că doreşte ca şi parlamentarii opoziţiei să participe la şedinţe.

El a declarat: "Nu sunt un avocat al măsurilor care bruschează Parlamentul, dar pentru a nu avea asumare de răspundere aş fi vrut să fiu asigurat că această jumătate de sală este plină, nu goală".

Mihai Răzvan Ungureanu a mulţumit liderului PSD Victor Ponta pentru faptul că s-a exprimat pentru o posibilă cooperare pe problemele de interes naţional, chiar dacă PSD este în opoziţie.

"Ţin să-i spun domnului Ponta că această cooperare transpartinică nu se poate realiza printr-o absenţă şi o prezenţă, de unde deduc că în această cooperare care se va desfăşura în timp voi avea sprijinul PSD pentru un Guvern de lungă durată. Nu pot decât să-i mulţumesc", a spus Ungureanu.

Premierul şi-a expus opinia referitor la un Guvern de tehnocraţi, idee pe care au susţinut-o parlamentari din opoziţie, considerând că aceasta este o experienţă destul de delicată.

"Dar cred că într-o democraţie funcţională un Guvern asumat politic, care este supus şi criticii şi aprobării, în funcţie de rezultate, este un Guvern care justifică democraţia parlamentară însăşi. Mă va bucura, însă, faptul pe care îl văd realizându-se ca PSD să participe în momentul în care are soluţii, altele decât cele pe care le propune Guvernul la un dialog consistent pe problemele consistente ale acestei ţări şi voi rămâne recunoscător pentru acest lucru şi aceasta se adresează şi celorlalte două partide din Coaliţia pe care aţi alcătuit-o în Opoziţie. În acest fel, ceea ce pare să fie tehnocraţie este de fapt participare politică responsabilă", a subliniat premierul Ungureanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor