Mihai Răzvan Ungureanu acuză Guvernul că a suplimentat numărul posturilor din administraţie cu 3.330

Mihai Răzvan Ungureanu, MRU, preşedinte Partidul Forta Civica (Epoch Times România)
Ana Petrescu
07.01.2013

Mihai Răzvan Ungureanu, preşedintele partidului Forţa Civică (FC), a afirmat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că Guvernul, condus de premierul Victor Ponta, a suplimentat numărul posturilor din administraţie cu 3.330, ceea ce reprezintă, în opinia acestuia, "o probă de ipocrizie politică cum rar poate fi întâlnită", informează Realitatea TV.

"Am spus atunci că ni se prezintă spre vot o propunere de guvern obez, supradimensionat care dovedeşte cât de mare şi de pretenţioasă este clientela politică a USL. Şi din păcate totul ni se confirmă. Am ajuns în următoarea situaţie: aproape 60 de secretari de stat, în jur de 120 de preşedinţi de agenţii, toţi cu cabinete, secretari personali, consilieri, adică încă 1.250 de oameni de partid. Pe lângă cei 85 de prefecţi şi subprefecţi, 160 de şefi în companii naţionale, peste 1.200 de directori în deconcentrate", a spus preşedintele FC în cadrul unei conferinţe de presă.

Ungureanu a precizat că în Guvernul Ponta II a fost suplimentat numărul de posturi cu aproape 3.330.

"În total, doar la nivelul Cabinetului 364 de membrii de partid, cărora li se adaugă alţi 850 din aparatele de lucru ale celor 57 de secretari de stat şi ale asimilaţiilor acestora din agenţiile de stat. Altfel zis, nu mai puţin de un plus de 1.250 de posturi care sunt ocupate politic, dar care dincolo de acest aspect supraîncarcă bugetul naţional. Dacă ar fi să adaug la această cifră 95 de spitale şi şefii lor, Case de Asigurări cu adjuncţi cu toţi, 17 secretari generali la ministere, prefecţi, subprefecţi plus 1.200 de directori executivi şi adjuncţi în deconcentrate (...) se ajunge la o suplimentare de aproape 3.330 de posturi", a declarat Mihai Răzvan Ungureanu.

Fostul prim-ministru a adăugat că saltul faţă de luna ianuarie a anului trecut este "aproape de două ori mai mare în număr de angajaţi ai aparatului administraţiei centrale", ceea ce este "un foarte bun exemplu al felului în care guvernanţii concep austeritatea".

"Deci, anunţându-ne măsuri de austeritate, guvernanţii de fapt ne dau posibilitatea, şi pun cuvântul între ghilimele, de a plăti suplimentar peste 3000 de angajaţi la nivelul administraţiei centrale. Este o probă de ipocrizie politică cum rar poate fi întâlnită. 3.300 de angajaţi în plus înseamnă 3.300 de salarii, 3.300 de cheltuieli logistice suplimentare, toate decontându-se pe seama unui aparat bugetar care creşte în felul acesta în mod spectaculos dacă vrei de la o lună la alta în pofida promisiunilor electorale făcute de USL înainte de 9 decembrie", a concluzionat senatorul FC.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor