Mihai Poalelungi este noul preşedinte al Curţii Supreme de Justiţie

Mihai Poalelungi, judecătorul din Moldova la CEDO, a fost ales preşedinte al Curţii Supreme de Justiţie
Epoch Times
07.02.2012

Mihai Poalelungi, judecătorul din Moldova la CEDO, a fost ales preşedinte al Curţii Supreme de Justiţie, fiind votat de 10 din 11 magistraţi.

După ce a fost ales preşedinte, Poalelungi a declarat că lupta împotriva corupţiei este un punct prioritar în activitatea sa viitoare, precizând: "vom majora salariile judecătorilor, ca să nu fie tentaţi să ia mită".

Ministrul Justiţiei, Oleg Efrim, susţine candidatura lui Poalelungi şi consideră că noul preşedinte al Curţii Supreme de Justiţie este unul dintre cei mai buni judecători.

Potrivit ministrului, autoritatea lui Mihai Poalelungi va schimba, totuşi, situaţia din CSJ: "Domnul Mihai Poalelungi este unul dintre cei mai competenţi judecători pe care i-am cunoscut vreodată. Alegerea lui în funcţia de preşedinte sper să fie un avantaj în gestiunea CSJ", a declarat Efrim.

Totodată, Oleg Efrim a menţionat că rolul Preşedintelui Curţii Supreme de Justiţie nu este de şef al celorlalţi judecători, "pentru că judecătorii sunt independenţi. Poalelungi va avea mai mult atribuţii administrative".

Precizăm că, din martie 2011, de când a expirat mandatul lui Ion Muruianu , devenind vacantă funcţia de preşedinte al Curţii Supreme de Justiţie, s-au înscris mai mulţi candidaţi în cursa pentru acest fotoliu, dar toate tentativele de alegere a preşedintelui CSJ au eşuat.

Potrivit Constituţiei, preşedintele, vicepreşedinţii şi judecătorii Curţii Supreme de Justiţie sunt numiţi de Parlament, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor