Mihai Ghimpu: Deputaţii socialişti l-au votat pe Timofti la cererea sa

Mihai Ghimpu, preşedintele Partidului Liberal (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
16.03.2012

Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a declarat în exclusivitate pentru NewsIn că socialiştii la cererea sa l-au votat pe Nicolae Timofti.

Întrebat dacă le-a oferit ceva la schimb, Ghimpu a negat. "Nu, nici n-aveam de gând să le oferim", a precizat Ghimpu, adăugând că socialiştii şi-au atins obiectivul, acela ca nici Marian Lupu să nu fie preşedinte, şi nici el preşedinte al Parlamentului. "Mai departe nu conta, principalul este că s-a realizat acest obiectiv", a spus liderul liberal.

În cazul în care celelalte partide din alianţă au făcut înţelegeri, AIE riscă să moară.

"Dacă s-au înţeles colegii mei pe la spate, ca şi atunci cu Greceanâi, om vedea. Atunci alianţa moare, noi nu mai răbdăm o doua trădare", a precizat Ghimpu, care crede totuşi că Alianţa pentru Integrare Europeană este "funcţională", chiar dacă vor mai apărea probleme.

"Se vor mai vedea interese personale, care-i mai tare, mai mare, mai înalt, mai frumos. Dar trebuie să facem reformele pe care le-am promis, că numai prin reforme putem atinge ceea ce ne dorim. În primul rând ridicarea nivelului de viaţă al cetăţenilor, locuri de muncă, pensii mai mari, salarii, burse, şi, pas cu pas, spre marea familie europeană. Reforme concrete şi nu aşa de dragul cuiva. Reforme pentru noi, nu pentru europeni", a precizat Ghimpu pentru NewsIn.

Referitor la Rusia, preşedintele PL susţine că ştie de interesele Rusiei în Republica Moldova, dar nu-l interesează.

"Noi cunoaştem că Rusia are aici interese, dar pe mine mai puţin mă interesează. Treaba lor. O să vedem. Noi vrem să mergem înainte, să devenim un stat liber unde să funcţioneze dreptatea, bunăstarea, libertatea şi să ne realizăm idealul naţional", a punctat liderul liberal.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor