Liderul PE îi cere lui Timofti să implementeze reformele necesare pentru apropierea de UE

Liderul PE, Martin Schulz, salută alegerea lui Nicolae Timofti, un proeuropean, în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, cerându-i să implementeze măsurile necesare pentru apropierea de UE.
Preşedintele PE, Martin Schulz. (GEORGES GOBET / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
16.03.2012

Liderul PE, Martin Schulz, salută alegerea lui Nicolae Timofti, un proeuropean, în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, cerându-i să implementeze măsurile necesare pentru apropierea de UE.

"Îl felicit pe Nicolae Timofti pentru alegerea în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova. Sunt fericit că poporul moldovean are, în sfârşit, preşedinte după doi ani şi jumătate de blocaj instituţional", a declarat preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz.

Oficialul european a amintit că PE s-a implicat profund pentru a ajuta Chişinăul să depăşească acest obstacol.

"Salut susţinerea declarată a nou alesului preşedinte pentru traseul proeuropean al ţării sale. Sunt nerăbdător să îl întâlnesc în Parlamentul European", a adăugat el.

Schulz a apreciat că guvernul moldovean se poate concentra, în prezent, pe reformele necesare pentru a se apropia de UE.

Un alt dosar prioritar ar trebui să fie următoarea rundă de negocieri în dosarul transnistrean, de la Viena, a adăugat preşedintele PE.

"Regret faptul că Partidul Comuniştilor a boicotat alegerile prezidenţiale. Republica Moldova are nevoie în prezent, mai mult ca niciodată, de unitate naţională şi de cooperarea tuturor forţelor politice, pentru implementarea tuturor reformelor legate de agenda integrării europene", a afirmat el.

Parlamentarii moldoveni l-au ales vineri pe Nicolae Timofti în funcţia de şef al statului, cu 62 de voturi.

Republica Moldova nu avea preşedinte de doi ani şi jumătate. La 11 septembrie 2009, preşedintele de atunci, Vladimir Voronin, şi-a anunţat demisia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor