Mici probleme organizatorice în prima zi de evaluare naţională

Prima zi de evaluare naţională a debutat azi cu mici probleme organizatorice care au fost rezolvate într-un timp scurt, a declarat ministrul Educaţiei, Liviu Pop.
(photos.com)
Cristina Boiangiu
25.06.2012

Prima zi de evaluare naţională a debutat azi cu mici probleme organizatorice care au fost rezolvate într-un timp scurt, a declarat ministrul Educaţiei, Liviu Pop.

"Evaluarea naţională se desfăşoară în perioada 25-27 iunie, subiectele au fost distribuite către toate centrele. În patru centre au fost mici probleme, o mică întrerupere de conexiune la internet, dar s-au reparat imediat, astfel că, la ora 9.00, subiectele erau în toate centrele de examen. Urăm succes tuturor candidaţilor care susţin în aceste zile examenul naţional", a spus Liviu Pop.

Prima probă la evaluarea naţională este cea la limba şi literatura română, iar notele vor conta la admiterea la liceu. La evaluarea naţională au fost înscrişi 190.291 de candidaţi, iar în toate cele 4.516 corpuri în care se desfăşoară examenul sunt camere de supraveghere. Dacă sunt şcoli unde nu există camere, directorul să-şi facă bagajul, a declarat ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop.

Centrul Naţional pentru Evaluare şi Examinare (CNEE) a elaborat zece variante de subiecte, în conformitate cu programa pentru evaluarea naţională la clasa a VIII-a şi cu modelul evaluărilor internaţionale. Subiectele au un nivel mediu de dificultate şi permit rezolvarea în 120 de minute.

După finalizarea fiecărei probe scrise a evaluării naţionale, CNEE va publica pe site-ul oficial (http://subiecte2012.edu.ro) varianta de subiecte extrasă şi baremul de evaluare şi de notare pentru disciplina corespunzătoare.

Evaluarea naţională continuă marţi cu proba la limba şi literatura maternă şi miercuri cu proba de matematică.

Afişarea primelor rezultate este programată vineri, 29 iunie, când se pot depune contestaţiile, care vor fi soluţionate între 30 iunie şi 1 iulie. Afişarea rezultatelor finale va avea loc în data de 2 iulie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor