Camere de supraveghere în toate unităţile şcolare, la evaluarea naţională

În toate şcolile unde se susţine evaluarea naţională au fost instalate camere de supraveghere, a anunţat ministrul Educaţiei, Liviu Pop. El a atras atenţia directorilor de unităţi de învăţământ care nu s-au conformat că pot pleca din funcţie.
(photos.com)
Cristina Boiangiu
25.06.2012

În toate şcolile unde se susţine evaluarea naţională au fost instalate camere de supraveghere, a anunţat ministrul Educaţiei, Liviu Pop. El a atras atenţia directorilor de unităţi de învăţământ care nu s-au conformat că pot pleca din funcţie. Până în prezent, au fost montate camere video în 4.516 corpuri în care se desfăşoară evaluarea naţională la care au fost înscrişi 190.291 de candidaţi.

"Evaluarea naţională se desfăşoară în perioada 25-27 iunie, subiectele au fost distribuite către toate centrele. În patru centre au fost mici probleme, o mică întrerupere de conexiune la internet, dar s-au reparat imediat, astfel că, la ora 9.00, subiectele erau în toate centrele de examen. Urăm succes tuturor candidaţilor care susţin în aceste zile examenul naţional" , a spus Liviu Pop.

Evaluarea naţională a început luni cu proba de limba şi literatura română, notele de la examen urmând să fie luate în calcul la admiterea în liceu. Centrul Naţional pentru Evaluare şi Examinare (CNEE) a elaborat zece variante de subiecte, în conformitate cu programa pentru evaluarea naţională la clasa a VIII-a şi cu modelul evaluărilor internaţionale. Subiectele au un nivel mediu de dificultate şi permit rezolvarea în 120 de minute.

După finalizarea fiecărei probe scrise a evaluării naţionale, CNEE va publica pe site-ul oficial (http://subiecte2012.edu.ro) varianta de subiecte extrasă şi baremul de evaluare şi de notare pentru disciplina corespunzătoare.

Evaluarea continuă marţi cu proba la limba şi literatura maternă, şi miercuri cu proba de matematică.

Media de admitere în liceu va fi calculată ca medie aritmetică dintre media notelor de la evaluare şi media generală a anilor de gimnaziu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor